Foto:

Nieuwe huisartspraktijk geopend

Huisarts Marieke Poley ontvangt al vanaf 1 juni patiënten in haar praktijk maar zaterdag is de, in hetzelfde pand als huisarts Ghantous, aan de Avelingen 30 gehuisveste nieuwe huisartspraktijk door burgemeester Jan Heijkoop officieel geopend.

Door Trudy Wehrmeijer

H.I.AMBACHT – Marieke Poley heeft al jarenlang de droom om een eigen praktijk te starten en deze van de grond af aan op te bouwen. "Precies een jaar geleden was ik toe aan een nieuwe uitdaging en toen kwam het verzoek hier In Hendrik-Ido-Ambacht een nieuwe praktijk te starten. Er is hier al jaren een huisartsentekort. De bestaande praktijken zitten vol en gemeente, verzekeraars en de huisartsengroep waren al tijden op zoek naar uitbreiding van het aantal huisartsen. Na een haalbaarheidsonderzoek heb ik besloten de sprong te wagen". Poley benadrukt dat zij bij het opstarten van haar praktijk heel veel hulp heeft gekregen. "Er komt veel op je af. Er moet een bedrijfsplan komen, gesprekken met de bank, contracten met de zorgverzekeraars en nog heel veel meer". Onderdak voor haar praktijk vond ze bij huisarts Ghantous. Marieke Poley krijgt bij de zorg voor de patiënten steun van een doktersassistente en een praktijkondersteuner. Eerder gaf Marieke Poley al aan dat zij er naar streeft samen met de patiënt tot een behandelplan te komen, waarbij ze er na toelichting en uitleg wel van uitgaat dat een patiënt de adviezen wil volgen.

Burgemeester Jan Heijkoop feliciteerde niet alleen Marieke Poley met het laten uitkomen van haar droom maar ook "de Ambachtse bevolking, die nu meer ruimte heeft om een huisarts te vinden. Er was een tekort aan huisartsen maar Ambacht groeit en de nieuwe bewoners willen ook een huisarts". De burgemeester prees de goede samenwerking met de collega-artsen, fysiotherapeuten, de Blije Borgh en het wijkteam. "Echt Ambachts". Heijkoop memoreerde ook de holistische benadering die Marieke Poley nastreeft, die ervan uitgaat dat lichaam en geest één zijn. "Het gaat niet om een pil of een medische ingreep, maar juist om de hele mens". Een benadering, die Heijkoop aanspreekt. "Ik kom er steeds meer achter hoe belangrijk het is om je te verdiepen in wat mensen bezig houdt. Als je dan begrip toont, ontstaan er betere relaties en komen mensen tot hun recht".

Haar praktijk telt inmiddels ruim 870 inschrijvingen. De andere praktijken in H.I.Ambacht zitten vol en verwijzen nieuwe patiënten naar de nieuwe huisarts. Marieke Poley neemt alleen patiënten aan, die in Hendrik-Ido-Ambacht wonen en nog geen huisarts in Ambacht hebben.

De praktijk van Marieke Poley is bereikbaar via telefoonnummer 078-2001191 en open op maandag- en vrijdag van 8 tot 17 uur en op dinsdag en donderdag van 8 tot 12 uur. Op woensdag houdt de praktijkondersteuner spreekuur. Voor spoedeisende zaken overdag buiten deze tijden is er een waarneemregeling met andere huisartsen in het dorp. Zie ook www.huisartsenpraktijkpoley.nl

Shopbox

Meer berichten