Cees van Meerten FotoExpressie

Aan tafel op het gemeentehuis

Afgelopen donderdag aten de kinderen van groep 6 van de Meander een ontbijtje bij burgemeester Jan Heijkoop in het gemeentehuis.

H.I.Ambacht - Zo gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 2.500 basisscholen. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema 'Een feestje voor iedereen!' laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is. De leerlingen uit groep namen de cheque met een bedrag van €100,- in ontvangst. Burgemeester Jan Heijkoop kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Het Nationaal Schoolontbijt vond dit jaar voor de 16e keer plaats.

Shopbox

Meer berichten