Petra Hoogakker in de zaal waar het allemaal gebeurt.
Petra Hoogakker in de zaal waar het allemaal gebeurt. (Foto: John de Pater)

Op de barricaden voor Souplesse

Laat het woord 'Souplesse' vallen en Petra Hoogakker steekt enthousiast van wal over de Ambachtse gymnastiekvereniging waar ze alweer drie jaar voorzitter van is. Haar grootste droom: een turnhal voor haar club!

Door Jan J. Timmer

H.I.Ambacht - "Ik ben al jaren aan het lobbyen bij de gemeente en de politieke partijen in de raad", vertelt ze. "De Ridderhal biedt de mogelijkheid om binnen het bestemmingsplan een aanbouw te plegen die kan dienen als turnhal inclusief valkuil, want die is nodig om een veilige trainingssituatie te scheppen. Zeker de meiden vanaf een jaar of veertien hebben daar enorm behoefte aan. Zonder zo'n kuil wordt het moeilijk om ons op het huidige tweede divisie-niveau te handhaven." Hoogakker ontmoet welwillende reacties bij de lokale partijen en sprak al eens een wethouder die liet weten dat Souplesse 'als eerste aan de beurt is om gemeentelijk (sport)geld in te investeren. Daarna bleef het angstig stil vanuit het gemeentehuis en zag Hoogakker dat ASWH, IFC, opnieuw ASWH en korfbalclub DVS'69 kunstgrasvelden geleverd kregen. "Projecten die stuk voor stuk veel méér kosten dan onze valkuil. Maar ik geef het niet op! Vanuit onze vereniging waken we ervoor dat Souplesse de gezonde club blijft die het nu nog is; een turn- en gymbolwerk met meer dan vierhonderd leden, waarvan 85 procent jeugd. We hadden nog veel meer leden uit bijvoorbeeld de wijk Volgerlanden kunnen hebben als onze accommodatie volledig up to date zou zijn. De turnsport is de voorbije tientallen jaren veranderd, zeker ook qua materialen. Daar moeten we in mee gaan en ik verwacht daarbij steun van de gemeente, want ook daar weet men dat Souplesse in de afgelopen 65 jaar tot een begrip is uitgegroeid in ons dorp. Iedereen heeft kinderen of kleinkinderen die net als jij lid zijn of waren. Ik ben zelf bij Souplesse gekomen doordat mijn dochter zich bij de vereniging aansloot. Ik ben van deze club gaan houden en zie dat het plezier er van af spat bij het turnen, de gymlessen, de jongensgroep, de dames-fitheidsgroep en het freerunnen. Voor zo'n club sta ik graag op de barricaden!"

Komende zaterdag 10 november houdt Souplesse weer een mix-toernooi waarbij teams worden gevormd van leden van verschillende niveaus. "We gooien alle groepen als het ware door elkaar en vormen zo teams", vertelt Petra Hoogakker. "Het is de bedoeling dat je met je ploeggenoten samen zoveel mogelijk punten behaalt. We organiseren dit evenement twee a drie keer per jaar. Het is elke keer een geweldig feest waarbij je aan je ouders, opa's en oma's kunt laten zien wat je allemaal kunt!"

Shopbox

Meer berichten