Aanvoerder Jesper van den Bosch schiet de gelijkmaker binnen namens ASWH. (FOTO: Philip Schmidt)
Aanvoerder Jesper van den Bosch schiet de gelijkmaker binnen namens ASWH. (FOTO: Philip Schmidt) (Foto: Philip Schmidt)

Dapper ASWH houdt lang stand tegen FC Utrecht

Het toernooi om de TOTO KNVB Beker kwam voor ASWH vorige week ten einde in de tweede ronde. Op bezoek bij eredivisionist FC Utrecht leden de Ambachters een ruime nederlaag (5-1).

H.I.Ambacht - Toch mocht de ploeg van trainer Cesco Agterberg met opgeheven hoofd het veld van stadion Galgenwaard verlaten. Ruim zeventig minuten lang hield ASWH meer dan stand. Een vroege achterstand werd ongedaan gemaakt door een knap doelpunt van Jesper van den Bosch en ook nadat FC Utrecht opnieuw op voorsprong kwam, deed ASWH nog steeds goed mee. Na een tweede gele en dus rode kaart voor Clarence Bijl moesten de Ambachters uiteindelijk het hoofd buigen. FC Utrecht buitte de overtalsituatie goed uit en liep uit naar een geflatteerde zege. In elk geval schreef ASWH, dat werd gesteund door ruim zeshonderd enthousiaste supporters, weer een gedenkwaardige avond bij in de geschiedenisboeken.

In de aanloop naar de wedstrijd nam de voorpret flink toe. FC Utrecht TV volgde de verrichtingen van ASWH in Harkema, RTV Rijnmond was aanwezig bij de laatste training, resulterend in leuke filmpjes en interviews met trainer Cesco Agterberg en diverse spelers. Op de dag zelf werd de selectie vanaf het vertrek tot na de wedstrijd gevolgd door AD / de Dordtenaar en ASWH TV, hetgeen ook weer diverse mooie video's opleverde. En wat te denken van die negen bussen vol supporters die achter de ploeg aanreisden om in het uitvak een echte bekersfeer neer te zetten? De sponsoren die dankzij een mooi arrangement op een bijzondere wijze van de wedstrijd konden genieten? De vele familieleden en vrienden die op eigen gelegenheid naar de met ruim 8.000 bezoekers toch goed gevulde Galgenwaard waren gekomen? Niet zo vreemd dus dat de spelers ondanks de nederlaag met veel plezier terugkijken op dit mooie bekeravontuur.

De supporters gaven de ploeg een daverend applaus toen die na afloop het publiek bedankte.

Shopbox

Meer berichten