Marie Claire tussen de andere twee winnaars, Julian en Robin, in. (FOTO:Stella Gommans)
Marie Claire tussen de andere twee winnaars, Julian en Robin, in. (FOTO:Stella Gommans) (Foto: Stella Gommans)

Ambachtse kinderambassadeur NSGK

Nooit meer kinderen met een handicap die worden buitengesloten of gepest: dat is waar Marie Claire Lanser (11) uit Hendrik Ido Ambacht zich het komende jaar voor gaat inzetten.

H.I.Ambacht - Zij is zaterdag 3 november samen met Julian (12) en Robin (10) gekozen als de nieuwe kinderambassadeurs van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Dat gebeurde in een spannende finale in theater Flint in Amersfoort.

In onze samenleving worden kinderen met een handicap vaak buitengesloten. De tien kandidaten vertelden uit eigen ervaring wat dit betekent: ze kunnen niet meedoen in de speeltuin, kunnen niet terecht bij reguliere sportclubs, gaan vaak naar aparte scholen, kunnen een zwembad of winkel niet in. En ze vertelden wat hier volgens hen aan moet gebeuren. Met deze 'CAPtalk' moesten zij de jury en het publiek overtuigen waarom zij de beste kinderambassadeur zijn.

De jury, bestaande uit presentator Ron Boszhard, DJ Ingrid Jansen en NSGK-directeur Henk-Willem Laan, had eigenlijk de taak om twee nieuwe kinderambassadeurs te kiezen. Maar ze vond de presentaties van Marie Claire, Julian en Robin zo indrukwekkend dat ze afweek van haar opdracht en ze alle drie uitriep tot winnaar.

Speciale gast was prinses Laurentien. Als initiatiefnemer van de Raad van Kinderen zet zij zich ervoor in dat er beter gebruik wordt gemaakt van de ideeën en denkkracht van kinderen. Zij was aanwezig om de jury inspiratie te geven voor het kiezen van een kinderambassadeur. "Het is niet meer dan logisch dat kinderen meedenken over maatschappelijke vraagstukken", aldus prinses Laurentien.

De middag werd gepresenteerd door Lucille Werner. Zanger en NSGK-ambassadeur Douwe Bob verzorgde een optreden. Een registratie van de finale wordt uitgezonden op NPO Z@pp Extra, op 21 en 22 december van 19.20 tot 20.00 uur.

Shopbox

Meer berichten