Joop Tessers overhandigde het eerste exemplaar aan burgemeester Heijkoop.
Joop Tessers overhandigde het eerste exemplaar aan burgemeester Heijkoop. (Foto: )

'Vanuit 't Ambacht gezien'

Een stralende Joop Tessers heeft zaterdag het eerste exemplaar van zijn gedichtenbundel 'Vanuit 't Ambacht gezien' aan burgemeester Jan Heijkoop overhandigd tijdens het maandelijkse Kunstcafé in Cascade.

H.I.Ambacht - Joop Tessers (80+) maakt al zijn hele leven puntige gedichtjes. Op zijn elfde werd er voor het eerst een gepubliceerd in Dagblad De Gelderlander. Sindsdien volgde een eindeloze stroom liedjes, rijmpjes en gedichten. Zijn beroep werd het schrijven echter nooit, al maakte hij ooit wel reclameteksten en schreef hij teksten op wenskaarten. Een hobby is het schrijven wel gebleven, variërend van columns tot rijmpjes en gedichten. Ook in deze krant is wekelijks een gedicht van Joop te lezen. In de loop der jaren verschenen er onder zijn pseudoniem Joop Vos een aantal kleine boekjes maar tot een officiële uitgave van zijn werk kwam het nooit. Totdat Joop in een van de bijeenkomsten in het Kunstcafé de zelfstandige uitgever Marcel Vaandrager ontmoette. Die zag brood in de gedichtjes van Joop en maakte er een echt dichtbundeltje van, compleet met een fraaie omslag en een officieel ISBN-nummer. Burgemeester Heijkoop omschreef de waarnemingen van Joop Tessers als 'trefzeker, heel direct in het taalgebruik en steeds verrassend". Joop las zelf enige gedichten voor en dat paste bij wat hij zijn hele leven het liefste deed en doet: even op het toneel staan, in de schijnwerpers en zijn ding doen. De gedichtjes in de bundel gaan bijna allemaal over Joops woonplaats H.I.Ambacht en de omgeving. Om dat laatste te benadrukken was het tweede exemplaar van de bundel voor wethouder en loco-burgemeester Jolanda de Witte van Zwijndrecht.

De dichtbundel kost 14,95 euro en is binnenkort verkrijgbaar bij Cigo in De Schoof en boekhandel Hyperion in Zwijndrecht.

Shopbox

Meer berichten