Op de foto de vrijwilligers van ATOS met de tussenstand tijdens de Winter3Daagse van vorig jaar.
Op de foto de vrijwilligers van ATOS met de tussenstand tijdens de Winter3Daagse van vorig jaar.

Je eigen talent op de Winter3Daagse

In de gemeente Zwijndrecht zijn veel gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Wekelijks zijn er veel producten nodig om al deze families van de dagelijkse boodschappen te voorzien. De vrijwilligers van ATOS RTV gaan er ook dit jaar weer voor zorgen dat deze gezinnen in december en de maanden die er op volgen een goede aanvulling op hun pakket krijgen.

Door Auwien Boelkens

Zwijndrecht - Van 21 tot en met 24 december organiseert ATOS RTV de Winter3Daagse met maar 1 doel: zoveel mogelijk producten voor de voedselbank inzamelen. Bram de Waard van ATOS RTV: 'We plaatsen in één van de leegstaande panden in winkelcentrum Walburg een radiostudio. Bij de studio kunnen particulieren, scholen, bedrijven en verenigingen producten inleveren. Iedereen krijgt zendtijd om uit te leggen welke actie ze op touw gezet hebben. En natuurlijk mogen ze een nummer aanvragen.Er zijn nu al scholen en verenigingen die aangegeven hebben ook dit jaar weer mee te doen.

In het winkelcentrum komen twee punten bij de supermarkten waar aan het winkelend publiek gevraagd wordt 1 of meerdere producten van een lijstje te kopen en in te leveren. Vorig jaar hebben we 9144 producten ingezameld. Een geweldig aantal.'

'De vrijwilligers van ATOS RTV vinden het belangrijk zich in te zetten voor anderen. Eén keer per jaar willen we dat groots doen', vertelt Bram. 'In de studio draaien we 72 uur non-stop lekkere muziek. Een aantal vrijwilligers zijn ook 's nachts aanwezig. Om wakker te blijven worden er nachtkrachten in gezet. Wie dit zijn is nog geheim. Maar neem van mij aan dat het speciale namen zijn.'

Overdag is er van alles te beleven in de studio. Mensen kunnen hun producten inleveren, er worden gasten geïnterviewd en er zijn live optredens. De lijst van artiesten voor deze drie dagen is bijna compleet. Stuk voor stuk bijzondere talenten uit de regio.

'Nieuw dit jaar is een podium in het winkelcentrum waar talenten tegen betaling van een klein bedrag kunnen optreden', vervolgt Bram. 'Freestylen, rappen, zingen, voorlezen alles mag op dit podium. Van het geld worden weer producten gekocht.'

Aanmelden voor dit talentenpodium kan op atos-w3d@outlook.com

Wie mee wil doen aan de actie van ATOS RTV kan producten van thuis naar de studio in het winkelcentrum brengen. Deze mogen niet over de datum zijn.

U kunt ook bij de JUMBO en de HEMA een briefje met producten halen en 1 of meerdere producten in de winkel kopen en inleveren. Of u kunt podiumtijd kopen en uw talent laten zien. 'Met elkaar kunnen we er voorzorgen dat we misschien dit jaar wel 10.000 producten in kunnen zamelen', zo besluit Bram.

Shopbox

Meer berichten