De cheque wordt overhandigd aan  bestuursvoorzitter Ad van Driel.
De cheque wordt overhandigd aan bestuursvoorzitter Ad van Driel.

Verjaardagsgeld voor hospice De Cirkel

Onder toeziend oog van veel stamgasten heeft bestuursvoorzitter Ad van Driel van hospice De Cirkel een donatie van 1.045 euro gekregen van uitbater Rien van der Stelt van café De Landbouw in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit bedrag was de optelsom van de giften die hij voor zijn 65ste verjaardag kreeg van de bezoekers van het café.

H.I.Ambacht - "Mensen willen altijd graag wat geven als iemand jarig is, maar ik had eigenlijk geen speciale wensen. Het leek mij mooi om het aan een goed doel te schenken en eigenlijk dacht ik vrijwel meteen aan het hospice."

Rien staat al meer dan vijftig jaar met zijn zus achter de bar. Café De Landbouw bestaat al 118 jaar en is een begrip in Hendrik-Ido-Ambacht. Op dinsdag is de biljart- en op vrijdag de dartclub van de partij. De leden hiervan hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de verjaardagspot van Rien. De caféhouder noemt een hospice een prachtige voorziening. "Hier in Ambacht kent inmiddels bijna iedereen hospice De Cirkel wel." Helen van der Wulp, een van de gasten die ook af en toe helpt in het café, memoreert dat de moeder van haar vriendin er vrij lang heeft gewoond. "Ik kwam er elke dag en heb er hele mooie herinneringen aan. Het is een verdrietige periode, maar het voelde goed, want ze was in prima handen."

Bestuursvoorzitter Ad van Driel zegt blij verrast te zijn met dit prachtige initiatief. "Het is hartverwarmend dat mensen zulke acties op touw zetten om ons te helpen. Daar worden we stil van en tegelijkertijd is het voor ons een bevestiging dat we voorzien in een behoefte in de regio. Namens het bestuur, de coördinatoren en vrijwilligers wil ik Rien en iedereen die heeft bijgedragen aan deze donatie hartelijk bedanken. Wij wensen de jarige nog heel veel gezonde en gelukkige jaren toe."

Meer berichten