Onder andere Youp van 't Hek komt een try-out van zijn nieuwe programma spelen in Cascade. (FOTO: Bob Bronshoff)
Onder andere Youp van 't Hek komt een try-out van zijn nieuwe programma spelen in Cascade. (FOTO: Bob Bronshoff)

Voorproeven nieuw theaterseizoen

Theaterliefhebbers kunnen alvast kennis maken met het nieuwe theaterprogramma van Cascade; het complete programma staat online en de theaterbrochure wordt vanaf vandaag verspreid. Bezoekers hebben volgend theaterseizoen keuze uit 55 voorstellingen.

H.I.Ambacht - "We proberen dit 21e seizoen weer een afwisselend programma bieden met daarin zowel cabaret, als theaterconcerten, muzikaal cabaret en theater. We hebben bekende namen en veelbelovende nieuwkomers. Kortom, veel mensen moeten iets naar hun smaak kunnen vinden", zegt de samenstelster van het programma, Nienke Helmink. De meeste voorstellingen vinden plaats op vrijdag- of zaterdagavond. Een enkele is te zien op woensdag- of donderdagavond. "Dat ligt ook aan de agenda van de artiesten", legt Nienke uit.

Bekende namen

Bij de bekende namen vallen zeker Youp van 't Hek en Karin Bloemen op. Beiden komen een try-out van hun nieuwe programma in Cascade spelen. Hetzelfde geldt voor Pieter Derks, Lenette van Dongen, Katinka Polderman, De Partizanen en Pater Moeskroen. Allemaal stonden zij eerder in Cascade en kiezen ze ervoor om hun nieuwe programma mede in Cascade te vervolmaken.

Tip

Nienke tipt ook de voorstelling van Arie & Silvester, die voor één seizoen weer bij elkaar zijn, en met een try-out naar Cascade komen. Ook de vlijmscherpe oer-Rotterdammer Patrick Laureij komt zijn tweede avondvullende voorstelling fijn slijpen in Cascade. Bij de 'bekende namen' horen zeker ook Veldhuis en Kemper; zij spelen een reprise van hun huidige show. Dolf Jansen sluit over een jaar het seizoen af.

Youtube-ster

Pip Pellens komt met een speciale voorstelling over social media voor de jeugd vanaf 10 jaar. Jongeren zullen naar verwachting van Nienke ook de try-out van Youtube-ster Nienke Plas weten te waarderen. Aandacht vraagt Cascade ook voor de eerste voorstelling van het seizoen, waarin singer-songwriter Ed Struijlaart een theaterconcert brengt met muziek van vroeger tot nu.


Muziek

Er is vaker van muziek te genieten het komende seizoen. Nienke noemt naast vaste Cascadegast Gerard van Maasakkers, ook Nashville Night en Jordan Roy, die met zijn band een eerbetoon aan George Michael brengt. De Belgische groep Voice Male stopt er volgend jaar mee maar komt in zijn afscheidstournee ook bij Cascade langs. Jim van der Zee, winnaar van de Voice, komt langs en dat geldt ook voor de talentvolle singer-songwriter Lakshmi. Speciale aandacht vraagt Nienke ook voor de show Mindgames van Timon Krause. Hij is de 'Best European Mentalist' 2016 en de jongste gedachtelezer die ooit deze titel heeft gewonnen.

Kaarten

Bestellen van voorstellingen kan met het formulier uit de brochure of via www.stichting-cascade.nl. De kaartverkoop start op vrijdag 11 mei om 9.00 uur, zowel online als aan de kassa in de foyer van Cascade.

Meer berichten