Walking Football: plezierig bezig zijn met oudere collega-liefhebbers
Walking Football: plezierig bezig zijn met oudere collega-liefhebbers (Foto: Rinie Boon)

Walking football-primeur bij ASWH

ASWH beleeft een regelrechte primeur: op woensdag 16 mei wordt op de velden van sportman Schildman het eerste Walking Football-toernooi in de geschiedenis van de club gespeeld!

H.I.Ambacht - Ruud Verrijp is één van de mensen achter het evenement en samen met zijn dochter Lyanca de lokale initiatiefnemer van de 'wandelvariant van voetbal'. "We zijn de uitdaging een kleine drie jaar geleden aangegaan", vertelt de oud-jeugdvoorzitter van ASWH. "Mijn dochter studeerde in die periode af aan haar opleiding Sport, Bewegen, Gezondheid en Lifestyle en kwam met het idee om deze voetbalvorm voor ouderen op te zetten bij onze vereniging. We hebben er vervolgens samen een project van gemaakt en dat voorgelegd aan het bestuur. Men reageerde enthousiast. Voor ons reden om reclame te gaan maken en mensen te werven. Daar was aardig wat belangstelling voor. Ook de aansluitende informatieavond werd goed bezocht met zo'n 35 mensen. Vijftien daarvan besloten daadwerkelijk om de kicksen aan te trekken. Sindsdien doen we elke maandagochtend aan walking football: eerst een warming up en oefeningen, dan een partijtje en als afsluiting een gezamenlijke lunch, verzorgd door Jumbo Daalhuizen. Onze walking footballers variëren in leeftijd van zestig tot tachtig. Ze spelen op een kwart veld. Voetbalervaring is niet nodig om te beginnen. We hebben er mensen bij die nooit eerder tegen een bal hebben getrapt én ervaren rotten. Voor allemaal staan twee dingen centraal: lekker bewegen én een prettige omgang met elkaar. Het enige wat wij als vereniging vragen is een medische verklaring én contributie. De kosten daarvan: 100 euro per seizoen. Voor dat bedrag ben je volwaardig lid van ASWH.

Mooi evenement

Het toernooi op 16 mei is de eerste in zijn sport op Ambachts grondgebied. Verrijp en de zijnen hebben vier clubs uitgenodigd. Van JSV Nieuwegein, VVOR en Hillegersberg is er al een toezegging dat deze clubs aanwezig zijn met een team."Nummer vijf zal snel volgen", verwacht Verrijp. "het wordt een mooi evenement."

Momenteel telt ASWH achttien walking footbal-leden. De minimum leeftijd om zich bij de groep aan te sluiten is bij de club op 60 jaar gesteld. Om lid te worden is een medische intake verplicht. Deze bestaat uit het invullen van een formulier, een fitheidstest en een gesprek met een fysiotherapeut. De walking footbal-afdeling van de Ambachtse voetbalvereniging wordt vanaf de start gesponsord door ERP Trading.

Meer berichten