Rineke van Rijn bij haar nieuwe auto om de afgelegen gebieden in Tsjaad te kunnen bereiken.
Rineke van Rijn bij haar nieuwe auto om de afgelegen gebieden in Tsjaad te kunnen bereiken.

Kringloop Habbekrats schenkt €10.000

Kringloop Habbekrats te Hendrik-Ido-Ambacht heeft een bedrag van €10.000 geschonken aan de Stichting Wycliffe. Het geld is bestemd voor het bevorderen van het werk van Rineke van Rijn, die in Tsjaad namens deze stichting Bijbelvertaalwerk verricht.

H.I.Ambacht - Op dit moment is zij volop bezig met het vertalen van het Lukasevangelie met mensen uit twee taalgroepen. De sokoro taal en de mawa taal. Deze 2 talen zijn aan elkaar verwant. Dat maakt dat twee teams elkaar heel goed kunnen helpen met het zoeken naar de juiste uitdrukkingen. Als ze een gedeelte hebben vertaald, gaat ze met de respectievelijke teams naar een van hun dorpen om die verhalen uit te testen. Voor de sokoro taalgroep hoeft ze maar 25 km te rijden, voor de mawa taalgroep is dat rond de 100 km. De weg daar naar toe zit vol kuilen, hierdoor doet ze er bijna drie uur over om daar te komen. Omdat het van belang is dat het vertalen ook goed gebeurt reist ze regelmatig naar de verschillende gebieden.

Om deze gebieden te bereiken is een goede terreinwagen dan ook geen overbodige luxe. Lange tijd had Rineke een auto tot haar beschikking, maar deze begon steeds meer gebreken te vertonen. De airco werkte niet en de vering had ook z'n beste tijd gehad. Ook sloten de achterdeuren niet helemaal, waardoor haar bagage bedekt werd door een laag stofzand. Omdat medewerkers van kringloop Habbekrats het bezit van een goed vervoersmiddel in zo'n afgelegen gebied van belang vinden is besloten hieraan bij te dragen door het schenken van een bedrag van €10.000. Mede door deze bijdrage en de gulle giften van een aantal donateurs kan het mooie werk dat Rineke doet voortgang hebben, ook in de meest afgelegen gebieden. Zij heeft namelijk inmiddels een mooie Toyota Landcruser Hardtop kunnen aanschaffen. Habbekratsmedewerkers hopen dan ook met haar dat het Bijbelvertaalwerk mag uitwerken dat sokoro en mawa mensen door het lezen en luisteren naar de Bijbel in hun eigen taal God mogen leren kennen.

Elke dinsdag van 9.00-12.00 en van 19.00-21.00 uur kunnen koopjesjagers terecht aan Het Tasveld 11 in H.I.Ambacht. Tijdens de openingstijden kunnen er ook herbruikbare goederen voor de kringloopwinkel afgegeven worden; voor deze goederen wordt geen geld gegeven.

Meer berichten