Sophiastaete bestaat alweer vijf jaar. (Foto: Privé)
Sophiastaete bestaat alweer vijf jaar. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Groot feest bij Sophiastaete

Het is alweer vijf jaar geleden dat locatie Sophiastaete van Zorgorganisatie De Blije Borgh in Hendrik-Ido-Ambacht haar deuren opende. Dit heugelijke feit wordt groots gevierd en wel op vrijdag 18 mei van 12.00 tot 18.00 uur in ontmoetingscentrum Sophiastaete aan de Druivengaarde 47 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Door Eline Lohman

H.I.AMBACHT - Tal van activiteiten vinden er deze middag plaats. Om 12.00 uur wordt gestart met koffie en zelfgemaakte taart, die mensen wel zelf moeten betalen aangezien de opbrengst van de dag naar een goed doel gaat: de Stichting Vrienden van De Blije Borgh, die het geld besteedt aan de aankleding van het terras voor bewoners. Om 12.30 uur komt er een patatkraam voor de deur te staan, waarna om 14.30 uur bingo volgt. Om 15.30 uur is het tijd voor een optreden van zanger Andries. Verder zijn er de hele dag door gezellige kraampjes bij Sophiastaete te vinden en zijn er prijzen te winnen bij een enveloppenloterij.

Stuk voor stuk leuke activiteiten, volgens Anja Holleman van Sophiastaete. "Wij willen graag stilstaan bij het feit dat het ontmoetingscentrum vijf jaar bestaat. De bijeenkomsten in het centrum zijn altijd erg gezellig. Er is iedere dag wel wat te doen. Zo is er een schilderclub, mensen kunnen er sjoelen en klaverjassen, er kan getekend worden, er is eens in de zoveel tijd een filmmiddag en in de avond kan er aan yoga gedaan worden, is er bingo en is geregeld een bewegingscoach aanwezig." De bijeenkomsten worden goed bezocht, volgens Anja.

"De loop moest er in het begin wel even in komen. Wat veel mensen niet weten, is dat iedereen welkom is. Dus niet alleen bewoners, maar ook mensen van buitenaf. Helaas komen er nog niet zoveel mensen van buitenaf naar de bijeenkomsten, we hopen echt dat dat vanaf nu meer gebeurt. Het ontmoetingscentrum heeft een belangrijke functie. Jongere en oudere mensen die eenzaam zijn, kunnen er contacten opdoen. Die ontstaan er zeker en zelfs vriendschappen. Er zijn mensen die naar veel activiteiten komen en zo minder eenzaam zijn. Mooi om te zien. Het is ook mogelijk om tussen de middag een lunch te gebruiken in Sophiastaete, dus wie in de ochtend een activiteit bijwoont, kan er ook lunchen en daarna nog een activiteit volgen."

Anja hoopt dat veel mensen 18 mei de jubileumdag bezoeken. "We hebben flyers uitgedeeld aan bewoners en ook aan mensen in de buurt. Nu maar hopen dat het lekker druk wordt." Voor meer informatie of vragen kunnen mensen terecht bij Anja Holleman, telefoonnummer 078-8200075.

Meer berichten