De kopers en andere genodigden kwamen bij elkaar op het bouwterrein.
De kopers en andere genodigden kwamen bij elkaar op het bouwterrein.

Start bouw Watervogels Volgerlanden

Het was dinsdag 24 april druk op de bouwplaats in Volgerlanden Oost. De eerste officiële paal voor de bouw van de 51 energiezuinige woningen in deelplan Watervogels ging de grond in en dat werd uitgebreid gevierd.

H.I.Ambacht - In de tent op de locatie verzamelden de kopers en andere genodigden zich. Onder het genot van een hapje en drankje werd er kennisgemaakt en ervaringen uitgewisseld. Wethouders de heren A. Flach van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en A. Kamsteeg van de gemeente Zwijndrecht waren ook aanwezig en verrichtte samen met één van de kopers de officiële handeling. Aansluitend hielden Wethouder Flach, directeur Martin de Jong van Van Wijnen en Ontwikkelingsmanager René Schepers van BPD mooie speeches.

Ontzettend snel

Ontwikkelingsmanager René Schepers is enthousiast: "Het is zo leuk om alle kopers op één plek bij elkaar te zien. De verkoop van de 51 woningen ging trouwens ontzettend snel en daarom kunnen we nu een half jaar na dato al starten met de bouw. Nog even en dan kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen. We verwachten dat de eerste bewoners in het eerste kwartaal van 2019 hun sleutel krijgen."

Watervogels fase 1

De Volgerlanden-Oost is een hele nieuwe wijk aan de oostkant van de Vrouwgelenweg. Vanuit deze wijk loop je zo het Sophiapark in. Naast veel water en groen profiteren de bewoners van scholen, zorgvoorzieningen en straks van een nieuw winkelcentrum in de buurt. Watervogels fase 1 betreft 51 woningen die te verdelen zijn in hoek- en tussenwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Alle woningen waren in recordtijd verkocht.

Over de Volgerlanden

Ongeveer 17 jaar geleden startten de gemeente en diverse ontwikkelaars met een grote dorpsuitbreiding: De Volgerlanden. Inmiddels leeft de wijk en genieten vele stellen, singles en gezinnen van het leven in een ruim opgezette wijk met veel volwassen groen en water. Het hart van de wijk wordt gevormd door het grote Sophiapark. Het woningaanbod en de architectuur zijn afwisselend en het voorzieningenniveau is goed. Nu is het de beurt aan de Volgerlanden Oost, een nieuw deelgebied aan de oostkant van de Vrouwgelenweg. Hier komen zo'n 1300 woningen. Met de huidige planning is De Volgerlanden in 2025 helemaal klaar.

Meer informatie over dit nieuwbouwproject is te vinden op www.nieuwbouw-devolgerlanden.nl

Meer berichten