Boven alle verwachtingen was het voor Jan Kramer toch mogelijk om de cheque zelf in ontvangst te kunnen nemen. (FOTO:  Michael Dinger)
Boven alle verwachtingen was het voor Jan Kramer toch mogelijk om de cheque zelf in ontvangst te kunnen nemen. (FOTO: Michael Dinger)

Emotionele prijsuitreiking Breakfastrun

Dit jaar had de Breakfastrun tijdens Koningsdag een gouden randje. De stichting ALS kreeg na de prijsuitreiking een cheque uitgereikt met een schitterende bedrag van 1000 euro.

H.I.Ambacht - Deze uitreiking was een heel bijzonder moment omdat het boven alle verwachtingen toch mogelijk was voor de Ambachtse kanjer Jan Kramer om deze cheque zelf in ontvangst te nemen. Vier jaar geleden kreeg Jan de diagnose ALS, met de wetenschap dat hij hiermee ongeneeslijk werd verklaard. De onverbeterlijke positivo ging niet bij de pakken neerzitten, maar zette zich vanaf dat moment samen met zijn gezin met enorm veel wilskracht en humor in om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor ALS.

Het doel is om geld in te zamelen voor onderzoek en voor middelen om het leven van patiënten te verbeteren. Ondanks dat de ziekte steeds harder toeslaat was Jan samen met zijn vrouw Karin in de vroege ochtend van Koningsdag aanwezig voor de prijsuitreiking van de Breakfastrun. Karin reikte de bloemen aan de winnaars uit. Een bijzonder en emotioneel moment voor de aanwezigen.

De BreakfastRun is sinds 2006 niet meer weg te denken loopevenement op Koningsdag in Hendrik-Ido-Ambacht. Het werd dit jaar alweer voor de 13e keer georganiseerd. Sinds 2017 verbindt de Oranjevereniging een goed doel aan de Breakfastrun. Het hardloopevenement telde dit jaar 367 deelnemers.

Kijk voor de uitslagen op www.oranjevereniging-hiambacht.nl/breakfastrun

Meer berichten