Pelikaan blijft kandidaat voor een periodetitel

Bij verlies kon het voor één van de ploegen, naast Pelikaan ook Roda Boys, heel moeilijk worden om voor het kampioenschap te gaan. Maar na het gelijke spel van afgelopen zaterdag zijn beide ploegen zo goed als uitgeschakeld voor het kampioenschap, respectievelijk 9 en 7 punten achter koploper Almkerk, zij het met één wedstrijd minder. Wat betreft een periodekampioenschap blijft Pelikaan in de race voor zowel de tweede als de derde periodetitel. Roda Boys heeft de eerste periodetitel al te pakken.

Roda Boys begon iets beter aan de wedstrijd en kreeg ook een aantal corners achter elkaar. Maar in de 20e minuut kreeg Pelikaan zijn eerste corner en die was gelijk raak. Zoals gebruikelijk nam Sharog Susani deze corner en doordat een aantal spelers de bal half beroerde bleef deze in het vijfmetergebied hangen. Valeri Silva was er als eerste bij om de bal snoeihard achter de keeper te schieten en het was 1-0. Diezelfde Valeri Silva veroorzaakte vier minuten later op ongelukkige wijze een penalty en Roda Boys maakte de 1-1.

Pelikaan kwam niet scherp uit de kleedkamer want binnen 2 minuten in de tweede helft was het 1-2. Keeper Jeroen de Veij schoot een vrije bal tegen een tegenstander aan en die liep vervolgens zo naar het doel en schoof de bal onder Jeroen de Veij door. Een zeldzame beoordelingsfout van de anders zo betrouwbare sluitpost. Pelikaan wilde en mocht niet verliezen en zette de tegenstander onder druk. De beloning kwam tien minuten voor tijd. Een aangesneden vrije trap van Sharog Susani en Anouar Saïd kopte de bal voor de uitgekomen keeper in het net, 2-2. Pelikaan kreeg daarna nog wel een paar mogelijkheden om de overwinning uit het vuur te slepen maar de Roda Boys verdediging liet dat niet meer toe.

Een toch wel terechte puntendeling omdat Roda Boys in de eerste helft iets beter was en Pelikaan in de tweede helft. De Peli's hebben gevochten als leeuwen maar het mocht net niet baten.

Meer berichten