Van links naar rechts: dirigent Peter Overduin, pianist Jan Vayne, trompettistenechtpaar Arjan en Edith Post en organist André de Jager voor één van de oude auto 's van Jan Vayne. De musici zetten hun talenten graag in ten behoeve van de kankerbestrijding.
Van links naar rechts: dirigent Peter Overduin, pianist Jan Vayne, trompettistenechtpaar Arjan en Edith Post en organist André de Jager voor één van de oude auto 's van Jan Vayne. De musici zetten hun talenten graag in ten behoeve van de kankerbestrijding. (Foto: Anja Helmink)

Uniek Koningsconcert Open Hofkerk

In de Ambachtse Open Hof Kerk aan de Schildmanstraat wordt op vrijdag 27 april een bijzonder concert gegeven. Dirigent Peter Overduin, bekend van het Inspire2LiveChoir, organiseerde het. Het belooft een uniek instrumentaal Koningsconcert te worden, verzorgt door topmusici, die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben.

H.I.Ambacht - De opbrengst van alle concerten, die het Inspire2LiveChoir geeft, is voor de kankerbestrijding. Dit jaar is alles bestemd voor het onderzoek van Prof. dr. van Eijk en zijn stichting Support Casper. Deze stichting financiert onderzoek naar alvleesklierkanker.
Op 27 april zal burgemeester Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht het concert openen. De musici zorgen daarna voor een heel gevarieerde programma. De bekende pianist Jan Vayne werkt eraan mee, samen met organist André de Jager en trompettisten Arjan en Edith Post. Jan Vayne zal onder anderen improviseren over liederen die spontaan door het publiek worden opgegeven. Verder zullen de musici zowel afzonderlijk als gezamenlijk spelen. Ook staan diverse samenzangen op het programma.
Jan Vayne is een zeer begaafd en veelgevraagd pianist, die al vanaf het begin meewerkt aan de concerten voor het goede doel. "Het is hobby en het kost weinig moeite, dus waarom zou ik het niet doen? Het is voor een goed doel, maar ook gezellig, relaxt en zo leuk!". André de Jager uit Papendrecht is zelfstandig musicus, organist en componist. "Op Koningsdag in Ambacht spelen we vrolijke stukken zoals 'Trumpet tunes', orgelsoli van geliefde melodieën en piano improvisaties over oranjeliederen. Vanwege het zeer goede doel werk ik mee aan de Inspire2liveconcerten." Arjan en Edith Post zijn een echtpaar, dat beiden trompet speelt en ook als duo optreedt. "Peter Overduin kennen we al lang en we speelden vaak bij zijn koren. Toen Peter ons benaderde of we bij Inspire2live wilden meespelen twijfelden we geen moment. Wat een fantastisch initiatief! Omdat wij een muziekuitgeverij hebben, kunnen we ook hierdoor een bijdrage leveren aan deze belangrijke stichting. De koren krijgen onze muziek gratis. Op 27 april geven we een feestelijk concert, waarin Koninklijk en Oranje de boventoon voeren. 'Watermusic' van Händel (geschreven voor de koning van Engeland), veel samenzang van Vaderlandse liederen, maar ook populaire muziek zoals filmmelodieën van Morricone ontbreekt niet."
Het concert begint om 15.00 uur en de kerk is om 14.30 uur open. Een kaartje kost 10 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 5 euro. Kaartverkoop: poverd@kabelfoon.nl of 06-21843774 en boetiek Manifesto De Schoof 24-28 Hendrik-Ido-Ambacht.

www.inspire2livemusic.nl

Meer berichten