De teamgenoten stormen op de maker van de wereldgoal af. (FOTO: Philip Schmidt)
De teamgenoten stormen op de maker van de wereldgoal af. (FOTO: Philip Schmidt)

Peter Verhoeve maakt doelpunt van het jaar

Afgelopen zaterdag verloor ASWH de wedstrijd in de derde divisie bij DOVO met 3-2 door een goal in de laatste seconde. Uiteraard een resultaat dat voor teleurstelling zorgde.

H.I.Ambacht - Toch was er ook reden voor enige vrolijkheid bij de hoogst spelende amateurclub in onze regio. ASWH-speler Peter Verhoeve maakte namelijk een heel bijzonder doelpunt.

Tien minuten na rust kwam Verhoeve in de middencirkel in balbezit. Hij had al gezien dat de keeper van DOVO ver voor zijn doel stond en liet vanaf eigen helft een mooie boogbal los. Een schot van zeker zestig meter afstand, waar de verbaasde doelman geen verweer op had. Een absolute wereldgoal van de verdediger van ASWH, die terecht applaus kreeg van alle aanwezigen, inclusief spelers en supporters van de tegenpartij.

Het filmpje van dit doelpunt, onder meer te zien via het YouTube-kanaal of de Facebook van ASWH TV, dook de afgelopen dagen op diverse plaatsen op het internet op. Het doelpunt van het jaar, een andere conclusie is niet mogelijk. De prachtige treffer van Peter Verhoeve is al duizenden keren bekeken.

De Ambachters moesten in Veenendaal meer dan een helft met tien man spelen en leken met een punt beloond te worden voor de geleverde inspanningen. In de vierde minuut van de extra tijd pakte DOVO echter toch nog de overwinning.

Shopbox

Meer berichten