Charissa Jongeneel met de bal in actie.
Charissa Jongeneel met de bal in actie.

Charissa Jongeneel: thuis bij IFC

Charissa Jongeneel geldt als één van de goalgetters van IFC's vrouwenelftal. Onlangs scoorde ze zeven keer in een wedstrijd. "Best veel,hè ", glimlacht ze. "maar ik heb er ook wel eens negen of tien gemaakt, dus is het geen record."

H.I.Ambacht - Bij IFC zijn ze maar wat blij met het scorend vermogen van de snelle linkerspits. Afgelopen zomer kwam Jongeneel (20) over van De Alblas, de club waar ze ooit op haar zevende begon met voetballen. "Ik kwam bij IFC terecht door toedoen van Britt Wijnmalen, een oud-ploeggenoot uit de tijd waar we samen bij de KNVB trainden", vertelt de voormalig jeugdinternational (-15 jaar). "Ik had het bij De Alblas eerlijk gezegd wel een beetje gezien. Het eerste vrouwenelftal speelde inmiddels in de vierde klasse en ik miste de prikkel. Bovendien waren er nogal wat meiden gestopt. IFC was daarom voor mij een prima alternatief."
Met haar huidige team komt Charissa Jongeneel uit in de derde klasse. Daarin staan de Ambachtsen op de derde plaats achter Dauwendaele en Sparta JVOZ. "De titel zit er duidelijk niet meer in", inventariseert de aanvalster de situatie. "Daarvoor zijn die twee teams te sterk. Een periodetitel is echter nog wel haalbaar. In dat geval gaan we de nacompetitie in." Als nieuwkomer heeft ze het uitstekend naar de zin. "Het was best even spannend in het begin. Ik kwam terecht in een groep die al jaren met elkaar samen voetbalt. Je moet dan altijd afwachten of je in het pulletje past, hè? Ik voelde me echter meteen welkom. Het is een gezellige groep die ook buiten het voetbal verbonden is. We gaan regelmatig samen uit of ergens wat eten. Erg leuk. Ik ben dan ook zeker van plan om hier te blijven voetballen en hoop dat de combinatie met mijn werk dat mogelijk blijft maken. Als BOA (Bijzonder Opsporings Ambtenaar, jt) kan ik de combinatie nu nog goed maken. Het zou fijn zijn als dat zo blijft. Nee, de ambitie om het bij een hoger spelende club te gaan proberen heb ik niet meer. Stedoco heeft bij me geïnformeerd of ik daar in de Hoofdklasse wil komen voetballen. Het antwoord was 'nee'."

Charissa Jongeneel komt uit een echt voetbalgezin. Haar broers Mike en Brian voetballen allebei ook. Mike bij De Alblas en Brian bij Stedoco. Charissa op haar beurt hoopt met IFC nog een keer een stap omhoog te maken. "Wie weet lukt het dit seizoen nog en andere het volgende. We hebben been prima selectie die volgens mij ook in de tweede klasse uit de voeten kan."

Meer berichten