"De cliënten zijn zo blij met de nieuwe locatie", vertelt begeleidster Simone Westbroek. Het interieur ziet er dan ook gezellig en sfeervol uit. De mooie nieuwe keuken nodigt ertoe uit, om fijn aan de slag te gaan. Zojuist zijn daar nog heerlijke krakelingen gebakken.
"De cliënten zijn zo blij met de nieuwe locatie", vertelt begeleidster Simone Westbroek. Het interieur ziet er dan ook gezellig en sfeervol uit. De mooie nieuwe keuken nodigt ertoe uit, om fijn aan de slag te gaan. Zojuist zijn daar nog heerlijke krakelingen gebakken. (Foto: Anja Helmink)

Nieuwe dagbesteding op unieke plek

Hendrik-Ido-Ambacht is een mooie nieuwe locatie voor dagbesteding rijker. 'Syn in Ambacht' is gelegen naast park Sandelingen. Het in aanbouw zijnde, straks gloednieuwe Jeugdspeelpark ligt letterlijk in de achtertuin. De dagbesteding gaat uit van Syndion en is bestemd voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

H.I.Ambacht - Begeleidster Simone Westbroek is blij dat 'haar' groep gestart is op de nieuwe locatie. "Onze cliënten hebben hier lang op gewacht en zijn heel blij met hun mooie nieuwe werkruimte. Wij kunnen nu alvast een tijdje proefdraaien, voor het Jeugdspeelpark open gaat. Ongeveer 8 cliënten kunnen hier per dag aan de slag. Er is de mogelijkheid om van 9.00 tot 15.30 uur te werken, maar van 10.00 tot 14.00 uur kan ook."
Vanuit het gebouw kijken de cliënten op de, nog aan te leggen, moestuin. Deze zal overlopen in het terrein van het jeugdspeelpark en zo wordt het een mooi geheel. "Onze buitengroep is al bezig", vertelt Simone. "De deelnemers verzorgen de dieren van het Jeugdspeelpark. Op termijn nemen zij ook het onderhoud van het buitenterrein voor hun rekening. Alles gebeurt wel onder eindverantwoordelijkheid van het Jeugdspeelpark. Wij huren van hen ook het gebouw. Op onze beurt helpen wij hen weer met het werk." De kookgroep gaat bakken en koken voor de lunchroom van het Jeugdspeelpark. "We maken alles zelf, er komen geen pakjes en zakjes aan te pas. Straks, als we de moestuin hebben, kunnen we bijvoorbeeld ook verse kruiden gebruiken voor onze producten. In de moestuin komt ook een kas. Verder komen er verhoogde bakken, speciaal voor de mensen in een rolstoel. Binnenkort gaan we binnen alvast voorzaaien in kweekbakken." De mensen van de crea groep maken de mooiste dingen van keramiek en mozaïek. Alles wordt geheel ambachtelijk gemaakt, vandaar ook de naam 'Syn in Ambacht'. Simones collega kan goed met de keramiekoven omgaan. Er worden onder anderen prachtige schalen en theepotten gemaakt, afgewerkt en gedecoreerd door de deelnemers. Simone: "We sluiten aan op het buitenleven en de seizoenen, ook voor wat betreft het koken en bakken."
Begeleidster Lia Oorschot heeft zojuist voor het eerst krakelingen gebakken met de cliënten. Die waren het idee van Piet, die het kneedwerk voor zijn rekening nam. Abegaïl werkt graag in de kookgroep en vertelt er iets meer over. "Soms bakken we voor onszelf, soms voor het Jeugdspeelpark en soms voor een verjaardag. Mensen waarderen het als wij voor hen bakken en ze komen ook blij weer bij ons terug."

clientservicebureau@syndion.nl/0183 651155

Meer berichten