De vrijwilligers genoten van de heerlijke brunch.
De vrijwilligers genoten van de heerlijke brunch.

Hospice De Cirkel bedankt haar vrijwilligers

Als dank voor hun inzet voor het hospice kregen de circa 80 vrijwilligers van hospice De Cirkel een uitgebreide brunch aangeboden bij Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht.

H.I.Ambacht - In zijn speech bedankte bestuursvoorzitter Ad van Driel alle vrijwilligers voor hun inspanningen het afgelopen jaar. De deuren van hospice De Cirkel in Hendrik-Ido-Ambacht zijn in januari 2011 opengegaan. Een aantal mensen is al sinds het eerste uur vrijwilliger, anderen zijn er later bij gekomen. Met elkaar zijn ze de drijvende krachten achter het hospice.
De vrijwilligers genoten van de soep, kroketten, versgebakken brood en salades met als slotstuk een toetjesbuffet. Iedereen had het zicht- en hoorbaar naar zijn of haar zin. Bernard Posthumus nam tijdens de bijeenkomst kort het woord namens de vrijwilligers. Hij refereerde aan al het mooie werk dat de afgelopen jaren met vereende krachten is verzet in het hospice met als resultaat dat De Cirkel staat als een huis en geworteld is in de regio. Ook coördinatoren Ester Grootenboer en Iris van Putten kregen complimenten. "Elk jaar organiseren we een gezellig samenzijn voor de vrijwilligers als blijk van waardering en om hen onder het genot van een hapje en drankje met elkaar bij te laten praten. We kijken terug op een geslaagde en culinaire middag. Wij zijn de bedrijven, organisaties en particulieren die ons sponsoren heel dankbaar. Dankzij hun giften konden wij deze brunch financieren. Zij zorgen er mede voor dat we mensen die niet langer dan drie maanden te leven hebben, een mooie laatste levensfase geven," aldus het bestuur.

Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. In totaal zijn zo'n 80 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd.

www.hospicedecirkel.nl

Meer berichten