Tony van der Linden met dochter.
Tony van der Linden met dochter. (Foto: Rinie Boon)

Van der Linden ziet groei bij DVS'69

Aan enthousiasme geen gebrek bij Tony van der Linden, sinds dit seizoen hoofdtrainer van korfbalvereniging DVS'69 in Hendrik-Ido-Ambacht. "Er staat hier een goede basis om op verder te borduren."

H.I.Ambacht - De voorbije zomer stapte Van der Linden als opvolger van Chris Beuk sportpark Schildman op. Dat leverde een behoorlijke cultuurshock op bij de korfbalploeg uit Ambacht. Ze waren vele seizoenen lang de directe en soms confronterende aanpak van Beuk gewend en kregen nu een heel ander type voorgeschoteld. "Het is inderdaad wel een verschil", grijnst Tony van der Linden. "Maar ik voelde ook snel een klik. Mooi is zeker dat Chris een zelfbewuste groep aan me heeft overgegeven." Dat de resultaten tot dusverre minder goed waren dan vooraf was gehoopt; daar werd rekening mee gehouden. "We wisten van te voren dat het een lastige opdracht zou worden om te overleven in de eerste klasse van de zaalcompetitie", zegt Van der Linden er over. "Tegen de meeste teams delf je het onderspit, en tegen een paar clubs moet je zorgen dat je de punten wél pakt. In het eerste deel van de competitie lukte dat heel aardig, in het laatste deel niet. Uiteindelijk vlogen we er met goed spel uit na een beslissingswedstrijd. Juist vanwege ons perspectiefrijke korfbal zijn we niet bij de pakken neer gaan zitten na de degradatie. We speelden een paar prima oefenpotjes en waren vast van plan om in het tweede deel van de veldcompetitie te proberen om ons richting koppositie te spelen in onze tweedeklassepoule. Onlangs kregen we daartoe de kans tegen koploper Tilburg. Het zag er gaandeweg de partij goed voor ons uit, maar na een 17-19 voorsprong slaagden we er tien minuten lang niet in om te scoren. Dat deed Tilburg wél waardoor we verloren en nu op vier punten achterstand staan. Best zonde, al moeten we ook hier vaststellen dat het in grote lijnen best goed gaat met mijn ploeg. Het is nu zaak om de komende wedstrijden de druk er op te houden. Wie weet maakt de lijstaanvoerder nog fouten. Voorwaarde is dan wél dat wij blijven winnen. Anders is het gewoon klaar."

De toekomst van DVS'69 ziet er in sportief opzicht goed uit. "Van de huidige selectie stopt alleen Sanne van Straaten", weet Tony van der Linden. "Mogelijk komen er wat jeugdspelers door naar de seniorengroep. En uiteraard ben ik blij met de rentree van Elianne de Roon na haar bevalling en de rentree van Mark Verwoerd. Hij is gelukkig terug na een periode waarin hij zijn studie liet prevaleren."

Meer berichten