Na het vertrek van Jack van den Berg is Cesco Agterberg de nieuwe coach van ASWH geworden.
Na het vertrek van Jack van den Berg is Cesco Agterberg de nieuwe coach van ASWH geworden.

Cesco Agterberg weer op z'n plek

Zorgen dat ASWH zich netjes handhaaft in de derde divisie; dat is de kortetermijnmissie van Cesco Agterberg. En in de tussentijd houdt de vorige maand aangestelde trainer zich volop bezig met het nieuwe seizoen.

H.I.Ambacht - "Het was voor de spelers een behoorlijke schok toen ze hoorden dat Jack van den Berg tussentijds naar Katwijk vertrok", weet Agterberg (43). "Logisch, want diverse jongens voetbalden zeker ook vanwege juist zijn aanwezigheid bij ASWH. Bij mijn entree trof ik een groep aan die een wat aangeslagen indruk maakte. Ik ben daar voorzichtig mee omgegaan, omdat me dat het verstandigst leek. Bovendien ben ik geen type dat als een olifant door een porseleinkast beukt. Ik ben meer een coach die zich graag goed laat informeren en overlegt. Dat heb ik dan ook gedaan. Inmiddels mag ik vaststellen dat we aan elkaar gewend zijn. Er is een prima basis om ons eerste doel te bereiken: ervoor zorgen dat ASWH in een zo vroeg mogelijk stadium handhaving veilig stelt." Agterberg kwam bij ASWH in beeld nadat hij begin februari tussentijds afscheid had genomen bij DHSC, een eersteklasser uit Utrecht. "Ik had het er niet meer naar mijn zin", zegt hij. "Met en deel van de spelersgroep was er geen klik. Ze hadden er mijns inziens niet genoeg voor over om maximaal te presteren. Jammer, want er zaten zeker ook spelers in de selectie die drie drang wél bezaten. Ik op mijn beurt kreeg steeds meer tegenzin om aan een dood paard te trekken. Na de winterstop was ik er klaar mee. Toen ik vervolgens hoorde dat Jack van den Berg naar Katwijk vertrok, zocht ik contact met ASWH. Dat leverde goede gesprekken op en de afspraak om met elkaar in zee te gaan. Ik kende de club nog uit de tijd waarin ik bij Excelsior Maassluis en SC Feyenoord werkte. We hebben toen meerdere malen tegen elkaar gespeeld. En Jack van den Berg was voor mij ook bepaald geen onbekende. Ik heb nog contact met hem gehad kort na zijn overstap naar Katwijk en mijn start bij ASWH. "Ik ben bij een mooie club terechtgekomen en voel me als trainer en als mens weer gelukkig."

Cesco Agterberg werd door enkelproblemen al op jonge leeftijd trainer. Hij werkte als jeugdtrainer bij Elinkwijk, Argon en AZ, waarna hij hoofdtrainer werd bij Woerden. Na een periode van een jaar als assistent-trainer van Al Hazm Sport Club in Saoedi-Arabië keerde Agterberg terug naar Nederland, waar hij achtereenvolgens trainer was van Alphense Boys, Sportlust '46, Excelsior Maassluis, SC Feyenoord en DHSC.

Meer berichten