Carlo Oostindie, directeur-bestuurder van woningcorporatie Rhiant, tekende de samenwerkingsovereenkomst met Wocozon.
Carlo Oostindie, directeur-bestuurder van woningcorporatie Rhiant, tekende de samenwerkingsovereenkomst met Wocozon.

Huurders Rhiant profiteren van zonne-energie

Vrijdag 23 maart tekende Carlo Oostindie, directeur-bestuurder van woningcorporatie Rhiant, de samenwerkingsovereenkomst met Wocozon. Rhiant zet hiermee een tweede stap in het verduurzamen van haar woningbezit.

H.I.Ambacht - In 2017 en 2018 zijn ongeveer 400 woningen duurzamer gemaakt door deze beter te isoleren en van een energiezuinige CV ketel te voorzien. Rhiant wil haar huurders nu ook laten profiteren van zonne-energie. Daarom biedt Wocozon namens Rhiant, huurders in Hendrik-Ido-Ambacht zonnepanelen aan.

Eengezinswoning

Bijna alle eengezinswoningen van Rhiant krijgen een persoonlijk aanbod voor het plaatsen van zes tot tien zonnepanelen. De te verwachten besparing op de energienota ligt gemiddeld rond de € 100 per jaar. Deelname is op vrijwillige basis. Rhiant verwacht een hoge deelname, want wie wil er nu niet besparen op de energienota én bijdragen aan een beter milieu?

Appartementen

Voor de appartementen onderzoekt Rhiant ook de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen. Hiervoor is op dit moment nog geen concreet aanbod voorhanden.

Ambitie

Het plaatsen van zonnepanelen past in de ambities om het woningbezit in 2021 op gemiddeld energielabel B te hebben en de woonlasten voor bewoners te beperken. Maar daar stoppen de ambities niet. De regering heeft al weer nieuwe doelstellingen op het gebied van duurzaamheid geformuleerd. De ambitie is om alle woningen in 2030 gasloos te hebben. Dat betekent zonder cv ketel en koken op elektra. In 2050 is landelijk de ambitie om alle woningen Co2 neutraal te hebben. Wat dit precies betekent voor ons woningbezit brengen we op dit moment in kaart.

Meer berichten