Voorstopper Nanina Matze speelde de aanvalster van Heinenoord geheel uit de wedstrijd.
Voorstopper Nanina Matze speelde de aanvalster van Heinenoord geheel uit de wedstrijd.

IFC Vrouwen 1 schiet met scherp

De wedstrijd van dit weekend stond voor de vrouwen van IFC 1 in het teken van revanche nemen op zichzelf. De wrange smaak van de nederlaag tegen VVAC moest weggespoeld worden. En dat gebeurde ook.

H.I.Ambacht - IFC begon heel scherp aan de wedstrijd tegen Heinenoord. In de eerste minuut al gelijk een aanval die nog tot corner kon worden verwerkt. Deze corner werd op sublieme wijze genomen door Daniëlle Zwang. Het was Milou van der Wel die haar hoofd tegen de bal plantte en daarna de bal in het vijandelijke doel zag verdwijnen. En in de twintigste minuut was er een dieptepass waar Charissa Jongeneel wel raad mee wist. Een strak schot verdween achter de Heinenoord-goalie. Zo was het 0-2 in het voordeel van IFC bij rust.

Na een vervelende blessure aan de Heinenoordse zijde was de scherpte opeens wel terug. Het waren achtereenvolgens Milou van de Wel en Charissa Jongeneel die de 0-3 en 0-4 binnen prikten. Vijf minuten later belandde een inzet van Milou van der Wel op de paal, maar spits Svenja van Nes was attent en schoot de 0-5 binnen. Tien minuten nadat Svenja van Nes haar eerste treffer maakte was het weer raak voor de spits die na een beenbreuk elke week sterker in de duels komt. Haar tweede treffer betekende de 0-6.

Tien minuten voor tijd was het Charissa Jongeneel die met een prachtig schot alle frustraties, van alle geïncasseerde aanslagen op haar enkels, van zich afschoot. Na deze zevenklapper was het slotdoelpunt toch voor de thuisclub. Een miscommunicatie achterin noopte keepster Kim Buijs tot een overtreding. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten. Met de 1-7 op de teller floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

Meer berichten