Ruud Verrijp: jeugdvoorzitter van ASWH.
Ruud Verrijp: jeugdvoorzitter van ASWH. (Foto: Rinie Boon)

Verrijp stopt als jeugdpreses ASWH

ASWH moet op zoek naar een nieuwe jeugdvoorzitter. De huidige - Riid Verrijp- stopt er aan het eind van dit seizoen mee na elf jaar.

H.I.Ambacht - "Het wordt weer eens tijd voor fris bloed", zegt Verrijp. "De gedachte om te stoppen in deze functie speelde al langer in mijn hoofd. Maar je weet hoe dat gaat, hè?! Dan moet er weer iets opgestart worden en ga je je daar toch weer aan wijden. Dat heeft te maken met een stuk verantwoordelijkheidsgevoel jegens de club. Je wilt dat dingen goed en serieus worden beetgepakt." Verrijp kijkt met plezier terug op de voorbije elf jaar. "Ik kwam in contact met ASWH omdat mijn dochter en ging voetballen. Niet veel later werd ik gevraagd of ik zitting wilde nemen in het jeugdbestuur. Daarna werd ik er voorzitter. De jeugdafdeling van ASWH heeft de voorbije jaren een goede ontwikkeling doorgemaakt, mede veroorzaakt door veranderingen in de technische structuur. De wijze van opleiden hebben we gewijzigd. Met succes, want onze jeugdteams zijn op een aanmerkelijk hoger niveau beland. Die lijn wil de club nu verder doortrekken. We streven er naar om een regionale certificering binnen te halen. Deze week is er een audit. Aan de hand daarvan horen we van de KNVB wat we nog moeten verbeteren. Een lokale of regionale certificering maakt duidelijk dat we qua opleiding een goed en constant niveau bieden. Dat is een belangrijke manier om je als voetbalclub te onderscheiden. We zijn nu op zoek naar een club uit het betaalde voetbal om mee samen te gaan werken. Momenteel zijn we daarover in gesprek met NAC Breda."

Ruud Verrijp gaat na zijn afscheid als jeugdvoorzitter zeker níet verloren voor ASWH. "Ik wil me straks als bestuurslid gaan concentreren op speciale projecten", vertelt hij. "Daarbij kun je denken aan het opzetten van G-voetbal bij onze vereniging of de verdere ontwikkeling van walking football. Dat is anders werken dan als jeugdvoorzitter, want vanuit die taak komt er van alle kanten veel op je af. Ook leuk, maar na elf jaar wil je wel weer eens wat anders."

ASWH hoopt bij de algemene ledenvergadering in september een nieuwe jeugdvoorzitter te kunnen presenteren. De 'speurtocht' naar een geschikte kandidaat is momenteel in volle gang. "De nieuwe man/vrouw krijgt een mooie en interessante taak", weet Ruud Verrijp."We hopen op een persoon die verder wil op de de ingeslagen weg en daar nieuwe impulsen aan wil toevoegen."

Meer berichten