Voor de soepactie werd er bijna 45 liter soep gemaakt.
Voor de soepactie werd er bijna 45 liter soep gemaakt.

Soepactie van Jantina brengt ruim 400 euro op

In de krant van 21 februari stond het verhaal van Jantina Boelaars die zich aan het voorbereiden is om in september van dit jaar de Kilimanjaro te gaan beklimmen. Hiermee vraagt ze aandacht voor de Josephat Torner Foundation Europe.

H.I.Ambacht - De eerste actie om geld in te zamelen was op donderdag 1 maart. Die dag werden verse zelfgemaakte tomaten- en kippensoep, potten zelfgemaakte appelmoes en gegrilde kipkluifjes verkocht. De dag ervoor was er bijna 45 liter soep gekookt, 570 soepballetjes gedraaid, 10 kilo tomaten en anderen groenten verwerkt, bouillon getrokken van 8 kilo kippenpoten en ruim 15 kilo kipkluifjes gegrild. De opbrengst van deze smakelijke actie is € 423,90. De actie kon mede slagen dankzij de inzet van poelier Meinten (weekmarkt), Lekker eten bij Kees (weekmarkt), Jumbo Van Daalhuizen en vleeswaren groothandel J. de Waal die kip, groenten en appels gratis beschikbaar hebben gesteld.

Volgende actie

Op vrijdagavond 6 april kun je voor het goede doel een groepsles pump volgen in Sportplaza, Nijverheidsweg 64 in H.I.Ambacht. Deze les kost € 7,50 en een groot deel van dit bedrag komt ten goede aan bovenstaande stichting. Meld je aan voor deze les via: info@sportplaza-hendrikidoambacht.nl of bel met Sportplaza, tel. 078 6472792.

Meer berichten
Shopbox