Politieagenten Rick Keizer en Peter Bodde hebben afgelopen maandag een onderscheiding gekregen. (FOTO: Cees van Meerten)
Politieagenten Rick Keizer en Peter Bodde hebben afgelopen maandag een onderscheiding gekregen. (FOTO: Cees van Meerten)

Agenten onderscheiden voor hun heldendaad

Rick Keizer en Peter Bodde zijn maandag 5 maart door burgemeester Jan Heijkoop onderscheiden voor hun heldendaad. Burgemeester Jan Heijkoop: "Op 14 oktober hebben jullie, met gevaar voor eigen leven, een vrouw uit de rivier De Oude Maas gehaald. Dit getuigt van daadkracht, moed en de wil om goede dingen te doen. De vaardigheden die horen bij een politieman!"

H.I.Ambacht


Verrassing

Rick en Peter werden onlangs persoonlijk uitgenodigd voor de raadsvergadering van 5 maart. De burgemeester vertelde hen dat hij hen persoonlijk wilde bedanken voor hun daad. Dat ze ook daadwerkelijk onderscheiden werden, was voor Rick en Peter nog een verrassing. Ze ontvingen een onderscheiding van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Heldendaad

Op de bewuste 14 oktober gingen Rick en Peter op een melding af van een verwarde vrouw op de Zwijndrechtsebrug. Eenmaal ter plaatse spreken de politieagenten de vrouw aan. Vanwege een taalbarrière is een goed gesprek moeilijk. De politieagenten besluiten om na het gesprek de vrouw nog even in de gaten te houden. Dat is maar goed ook. Korte tijd later zien ze de vrouw in het water van de Oude Maas drijven. Ze bedenken zich geen seconde en springen in het sterk stromende water. Hoewel ze, eenmaal weer op de kant, levenloos lijkt, beginnen de twee meteen met reanimatie. De inmiddels aanwezige ambulance neemt het over. Samen krijgen ze weer in leven in vrouw en wordt de vrouw naar het ziekenhuis overgebracht. Na enkele weken verpleging in het ziekenhuis is de vrouw uiteindelijk helaas overleden.

Meer berichten
Shopbox