Talenten leren over het leven van een profvoetballer

H.I.Ambacht - Vorige week zondag waren de talenten die vorig jaar deel hadden genomen aan de najaarstraining en de zaalvoetbalclinics van Football Skills Nederland & Goalkeepersskills, uitgenodigd voor het jaarlijkse evenement: Leven als een prof! Want hoe wordt je nu een profvoetballer en wat staat je allemaal te wachten als profvoetballer? Wat doe je op de vooravond van een wedstrijd? Mag je bijvoorbeeld alles eten, kan ik laat naar bed? En hoe moet ik omgaan met de moeilijke vragen van de pers? Al deze vragen werden voor de 100 aanwezige talenten beantwoord tijdens de diverse onderdelen die zondag op het programma stonden.
Een belangrijk aspect in aanloop naar een professionele voetbalcarrière is de begeleiding. Lex Stofkooper begeleidt in het dagelijks leven de jeugdspelers van Feyenoord, onder meer door mental coaching. Lex haalde diverse voorbeelden aan van spelers die, ondanks tegenslagen, zijn blijven knokken om hun droom te verwezenlijken. De man die daar alles van af weet is Juanito Sequeira. De huidige speler van het eerste elftal van ASWH, heeft onder meer gevoetbald bij Excelsior en FC Dordrecht. Hij ging tegenover de aanwezige talenten in gesprek met de nieuwe dominee, Robert van den Bout. Het was niet altijd even makkelijk volgens Juanito. Hij kon bijvoorbeeld niet altijd met zijn vrienden een gezellig avondje stappen. Toch werd hij voldoende gesteund door zijn ouders. Hier kijkt hij met een goed en dankbaar gevoel op terug: "Elke dag stonden ze voor mij klaar!".
Er werd deze dag ook aandacht besteedt aan de fysieke weerbaarheid van de talenten. Patrick Schuilenberg, NOC NSF Aikido leraar bij Akido Vereniging Bushidojo, verzorgde daarom een weerbaarheidstraining. En om elke wedstrijd goed te kunnen presteren is het belangrijk dat je je lichaam ook goed verzorgd. Voedingsdeskundigen Claudia en Bas, vertelden wat je allemaal kan eten en drinken.
Een doelpunt maken is natuurlijk heel belangrijk, maar tegentreffers voorkomen ook. Om te laten zien hoe moeilijk dat is, gaf de huidige B1 keeper van SC Feyenoord, Twan Bakker, een geweldige demonstratie, waarna de talenten zelf ook nog eens een heuse keepersclinic kregen van de trainers van Goalkeepersskills. Ook de trainers van FSN gaven diverse (techniek)trainingen op het hoofdveld van ASWH, waarbij Frans Bosveld van RTV Ridderkerk met verschillende spelers live in gesprek ging. In de kantine van ASWH legden de journalisten Aad de Vos en Gerry Dekker uit wat mediatraining is. Het thema was onder andere gedrag binnen en buiten het veld.
FSN trainer Rick en de nieuwe dominee verzorgden de interactieve eindpresentatie. Met verschillende stellingen werden de spelers op een leuke manier getriggerd om na te denken over wie zij daadwerkelijk zijn. Ook de aanwezige ouders hadden stof tot nadenken, want de autorit naar huis was niet altijd de leukste activiteit na de wedstrijd. 

Meer berichten