Johan Sturrus kiest voor het zelfstandig trainerschap.
Johan Sturrus kiest voor het zelfstandig trainerschap. (Foto: Jan Timmer)

Sturrus gaat nieuwe uitdaging aan

Het zal komende zomer even wennen zijn na al die jaren voor Johan Sturrus: naar Papendrecht gaan om training te geven in plaats van het zo vertrouwde ASWH.

H.I.Ambacht/Zwijndrecht - De 45-jarige inwoner van Zwijndrecht gaat volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij tweedeklasser Papendrecht. "Daarmee vul ik de wens om op eigen benen te staan in", zegt de man die de voorbije vier seizoenen als assistent-coach bij ASWH op de bank zat en vele mooie jaren als voetballer kende bij de Ambachters. Het aanstaande vertrek van Sturrus liep vrijwel parallel aan dat van hoofdtrainer Jack van den Berg, die twee weken geleden plotsklaps door Katwijk werd ingelijfd. "Ik was met mijn aankondiging net iets eerder dan Jack", zegt Sturrus. "De voorbije jaren heb ik in mijn rol van asssistent enorm veel van hem geleerd. Die ervaringen hebben me gerijpt en verrijkt. Ze leidden er op een gegeven moment toe dat de ambitie om als hoofdtrainer te willen gaan werken steeds sterker werd. Bij vv Papendrecht krijg ik straks die kans. Het is een mooie vereniging die goed staat aangeschreven. Over het spelersmateriaal weet ik nog niet al te veel. Logisch,want ik heb nog maar onlangs getekend. Uiteraard heb ik me wél laten informeren door trainers die eerder bij Papendrecht werkten. Zij kwamen met positieve verhalen." De komende maanden hoopt Johan Sturrus goed af te sluiten bij ASWH. Na het vertrek van Jack van den Berg had hij samen met Ferry van Lare de leiding over de selectie, een status die aanhield tot de clubleiding een nieuwe hoofdcoach gevonden had. "Ik zal straks ongetwijfeld met enige weemoed afscheid nemen van de vereniging", weet Sturrus nu al. "ASWH zit in mijn hart. Ik heb vooral als speler zulke mooie dingen meegemaakt hier. De algehele landstitel, verschillende zaterdagkampioenschappen op het hoogste amateurniveau, eindwinst in bekertoernooien. Dat vergeet je nooit meer. Net zoals ik met plezier terugkijk op mijn jaren bij SC Feyenoord. Ik heb eigenlijk twee voetbalcarrières gehad: op zaterdag en op zondag. En ze waren allebei prachtig!"

Johan Sturrus begon met voetballen bij Groote Lindt in Zwijndrecht. Als 16-jarige speler verkaste hij naar SC Feyenoord, waarmee hij in relatief korte tijd van de vierde klasse naar de Hoofdklasse-zondag promoveerde. Op zijn 28e stapte hij over naar ASWH, waarmee hij ongekende sportieve successen boekte. OP zijn 38e stopte hij met voetbal op niveau en besloot hij zich te bekwamen in het trainersvak.

Meer berichten
Shopbox