Jack van den Berg zat zaterdag al op de bank voor Katwijk (archieffoto)
Jack van den Berg zat zaterdag al op de bank voor Katwijk (archieffoto) (Foto: pr)

Plotse overstap met enig risico

Op maandag nam hij afscheid van zijn spelersgroep bij ASWH. Op dinsdagavond trainde hij voor het eerst zijn nieuwe selectie bij tweededivisie koploper Katwijk en zaterdag zat hij bij de vissersploeg voor het eerst op de bank. Jack van den Berg beleefde een turbulente week.

H.I.Ambacht - "Dat kun je wel zeggen", zegt de voetbalcoach. "Er kwam ontzettend veel op me af in korte tijd." Te beginnen met dat ene telefoontje anderhalve week geleden vanuit Katwijk met de vraag of Van den Berg per direct de naar Amerika vertrokken succescoach Dick Schreuder op wilde volgen. "Ik heb kort daarna Wim Helmink van ASWH gebeld om melding te doen van het verzoek en de vraag neergelegd of ik tussentijds mocht vertrekken, ondanks mijn - nog doorlopende - contract. Ik kreeg groen licht van ASWH. Natuurlijk heb ik nog overwogen om 'nee' te zeggen tegen Katwijk. Ik had het op Ambacht namelijk prima naar mijn zin en mocht terugkijken op mooie successen, zoals onze promotie naar de derde divisie in mijn eerste jaar en de bekersuccessen. Ik zag echter ook dat het budget voor de selectie komend seizoen naar beneden wordt bijgesteld. Dat heeft voor een deel meegewogen in mijn beslissing. Eerder al wimpelde ik verzoeken af van IJsselmeervogels, Spakenburg en Rijnsburgse Boys. Tja, en nu zei ik 'ja' tegen Katwijk. Een mooie, grote en ambitieuze club met uitstekende faciliteiten. Neem alleen al de businessclub. Die zit propvol. Er zit zelfs een restaurant bij waar je lekker een goed hapje kunt eten! En ja, het eerste elftal staat bovenaan in de tweede divisie. De vijftien punten voorsprong op nummer twee Kozakken Boys is overigens wel flink geslonken, dus we zullen nog flink aan de bak moeten om onze positie te verdedigen. In die zin loop ik met mijn tussentijdse overstap een kans op afbreukrisico. Daar ben ik me terdege van bewust. De druk staat er meteen vol op. Ik zal in sneltreinvaart mijn selectie moeten leren kennen en de sterke en zwakke punten dienen te analyseren. Da's een pittige klus die ik met overgave en vol energie aan ga."

Jack van den Berg (59) ondertekende bij Katwijk een contract dat hem voor anderhalf jaar aan de 'vissersclub' bindt. "De kans is behoorlijk groot dat ik het komend seizoen bij één club houdt", zegt de coach die dit seizoen het trainerschap van zowel ASWH als Poortugaal combineerde. Eerder stond Jack van den Berg onder meer onder contract bij BVV Barendrecht en SHO.

Meer berichten
Shopbox