Tim Willemstijn is blij terug te zijn op het oude IFC-nest.
Tim Willemstijn is blij terug te zijn op het oude IFC-nest.

Willemstijn: blij weer 'thuis' te zijn

Alsof ie nooit is weg geweest. Tim Willemstijn heeft na een korte, zomerse, onderbreking bij VVGZ zijn draai weer helemaal gevonden in het eerste zaterdagelftal van IFC.

H.I.Ambacht - Met zijn team draait hij lekker mee in de bovenste regionen van de derde klasse C. "Een ongelooflijk leuke afdeling met vrijwel alleen maar clubs uit de regio", stelt de 23-jarige centrale verdediger tevreden vast. "We willen ons graag mengen in de strijd om de prijzen en hebben ook de kwaliteit om een rol te kunnen spelen. Van de ploegen die we totnogtoe tegen kwamen vond ik EBOH de sterkste. Des te mooier was het dat we daar vorige week met 1-3 van wonnen. In dat duel toonden we aan mentaal gegroeid te zijn ten opzichte van de beginfase van de competitie. Van EBOH weet je dat er spelers rondlopen die je graag proberen te intimideren om je uit je spel te halen. Niemand van ons ging daar op in en dat alleen al was pure winst. Als je dan vervolgens ook nog met drie punten het veld af stapt, mag je tevreden zijn."
Willemstijn verwacht dat EBOH zal blijven meedoen om de titel in 3C. Ook Streefkerk, De Alblas, Alblasserdam en zelfs De Zwerver kunnen in aanmerking komen voor minimaal nacompetitie. "En wij horen ook in dat rijtje. Onze start was moeizaam, maar later in het seizoen zetten we een serie van acht wedstrijden zonder verlies neer. We hebben onze draai gevonden na het afscheid van onze routinier Gerard van der Meij. In het begin misten we hem erg, omdat juist Gerard zo'n speler was die leiding gaf in het veld, een type waar je altijd op kon bouwen als jonge voetballer." Tim Willemstijn op zijn beurt is blij terug te zijn op het oude IFC-nest. De voorbije zomer liet hij zich overschrijven naar eersteklasser VVGZ, maar daar kreeg hij al snel spijt van. "Niets ten nadele van VVGZ hoor, want dat is een prachtclub, maar ik miste mijn Ambachtse vrienden sterker dan ik vooraf had ingeschat. Net voor de start van het bekertoernooi meldde ik me af in Zwijndrecht. Het was geen gemakkelijke, maar wel een juiste beslissing. Ik ben simpelweg mijn hart gevolgd."

Meer berichten