Spits Peter de Lange was lekker ouderwets op dreef en scoorde drie keer. (FOTO: Philip Schmidt/www.phsfoto.nl)
Spits Peter de Lange was lekker ouderwets op dreef en scoorde drie keer. (FOTO: Philip Schmidt/www.phsfoto.nl)

Prima middag voor winnend ASWH

ASWH boekte op sportpark Schildman afgelopen weekend een ruime overwinning op subtopper DVS '33 Ermelo (4-1).

H.I.Ambacht - Al snel bleek dat DVS '33 Ermelo nu veel aanvallender voor de dag kwam dan in de heenwedstrijd voor de winterstop, die in een doelpuntloze remise eindigde. De bezoekers kregen na een minuut of tien spelen ook een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Gelukkig voor ASWH mikte Roemeon niet secuur genoeg en eindigde zijn poging in het zijnet, waardoor de Ambachters ontsnapten aan een achterstand.
Na iets meer dan een kwartier vond een moment plaats dat achteraf cruciaal bleek voor het wedstrijdverloop. De alerte Ismail Yildirim kwam na een pass van Nick Slotboom slim voor zijn tegenstander en leek alleen voor de doelman de bal voor het inschieten te hebben. DVS '33-verdediger Jorran van Santen vloerde hem echter voor hij kon uithalen. Scheidsrechter Roeleveld kon uiteraard niets anders doen dan naar de stip wijzen. Na enige bedenktijd trok de leidsman ook een rode kaart voor de dader, waardoor de bezoekers met tien man verder moesten. Peter de Lange schoot ASWH vanaf elf meter op 1-0.
Toch gaf DVS '33 Ermelo zich zeker nog niet gewonnen. De verdediging gaf echter weinig prijs en zelf bleef ASWH ook dreigend, zeker uit spelhervattingen. Daar kwam ook de tweede treffer uit voort. De Ambachters kregen een vrije trap en Mels van Driel legde de bal panklaar achter de verdediging, waar Jerry Tieleman het speeltuig met nota bene de knie knap in de verre hoek werkte: 2-0, tevens de stand bij rust.
Na rust had DVS '33 Ermelo een duidelijk strijdplan, namelijk vol op de aanval. Na een minuut of twintig besliste ASWH de wedstrijd. In de omschakeling kwam Jesper van den Bosch in balbezit en de aanvoerder zag een vrijwel lege speelhelft voor zich. Van den Bosch snelde richting het strafschopgebied en gaf de bal precies op tijd aan de meegelopen Peter de Lange, waarna de spits de 3-0 onder doelman Eppink doorschoof. De Lange maakte de wedstrijd nog iets mooier voor ASWH en zichzelf door enkele minuten later zijn hattrick te voltooien. Na een afgeslagen aanval bracht Mels van Driel de bal opnieuw in, Ismail Yildirim zette zijn man opzij en daardoor kwam de bal zo bij De Lange terecht. Met een leep tikje frommelde de spits de 4-0 binnen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door ex-prof Genaro Snijfers. Hij schoot van afstand via de binnenkant van de paal nog een eretreffer binnen namens de gasten. Daardoor kende het duel exact dezelfde uitslag als vorig seizoen, namelijk 4-1.

Meer berichten