Op de foto: Ingrid Hilgeman, Diana de Winter, Karin van Duin, Marjon Schouwenburg, Marja de Zwart, Tahani al Abdo, Marcella ten Kortenaar, Marlies Bol. (FOTO:  Michael Dinger)
Op de foto: Ingrid Hilgeman, Diana de Winter, Karin van Duin, Marjon Schouwenburg, Marja de Zwart, Tahani al Abdo, Marcella ten Kortenaar, Marlies Bol. (FOTO: Michael Dinger)

Een leuke en leerzame avond

Voor de vijfde achtereenvolgende maal zorgt een groep vrouwen dat Internationale Vrouwendag niet aan Hendrik-Ido-Ambacht voorbij gaat. Met die gedachte organiseren ze op donderdag 8 maart een vrolijke en gezellige bijeenkomst voor vrouwen in Cultureel Centrum Cascade.

H.I.Ambacht - "Omdat agenda's snel vol lopen maken we nu al bekend dat we ook dit jaar weer een Internationale Vrouwendag organiseren", zegt Marlies Bol, een van de organisatoren van het eerste uur. De werkgroep van acht vrouwen, die de Internationale Vrouwendag organiseert, kiest voor een luchtige benadering, al willen ze niet voorbij gaan aan de oorsprong van de dag: gelijke mogelijkheden voor vrouwen en onderlinge solidariteit. "Het gaat ons er om op een ontspannende manier de band tussen vrouwen onderling te versterken, terwijl je er ook nog wat van opsteekt en zo met elkaar een leuke en leerzame avond te hebben. Samen met de bibliotheek hebben we Roos Schlikker als spreekster uitgenodigd. Zij is columniste in het Parool. Ook heeft ze een column in Kek Mama, Intermediair en Libelle en schrijft ze voor Linda TV".

Roos Schlikker

Op de Vrouwendag worden de vrouwen bij binnenkomst al onthaald met wat lekkers en een glaasje bubbels. Daarna gaat de ene helft naar de bibliotheek voor de lezing van Roos Schlikker en de andere helft naar de Niagarazaal. Daar zijn kraampjes van hoofdsponsor Hannah, waar je door een huidcoach een huidmeting kan laten doen of een bindweefselmassage en er informatie wordt gegeven over huidverzorgingsproducten.

Stylist

Verder is er weer een fotografe aanwezig, die samen met een kapper en een visagist vrouwen die dat willen van hun beste kant op de foto zet. Vrouwen kunnen hun nagels laten lakken, een massage krijgen of een voetreflex-behandeling. Een stilste geeft advies over welke kleding het beste bij je figuur past. Na een uur wisselen beide groepen om. Tussen alles door serveert een groep Syrische vrouwen in H.I.Ambacht zelfgemaakte hapjes en zorgt restaurant En Verre voor een walking dinner.

Als rond 21.00 uur beide groepen weer bij elkaar komen, wordt er feest gevierd, waarbij DJ-Red en een saxofonist voor een muzikale happening zorgen.

Uit alle hoeken

Marlies Bol benadrukt dat de Vrouwendag is bedoeld voor vrouwen van alle leeftijden en met allerlei achtergronden. "De opzet is ook dit jaar dat vrouwen uit alle hoeken van onze samenleving elkaar ontmoeten, van elkaar leren en onderlinge contacten versterken, ongeacht of ze hoog of laag opgeleid zijn, actief op de arbeidsmarkt of full time huismoeder, religieus, spiritueel, werkeloos, studerend of genietend van een pensioen. Vorig jaar en afgelopen jaar, mochten we meer dan 200 vrouwen op 8 maart begroeten en daar hopen we weer op".

De vrouwendag begint die donderdag 8 maart tussen 18.00 en 18.30 uur met de ontvangst met een drankje. Inschrijven voor de avond kan via info@internationalevrouwendag@gmail.com of via www.internationalevrouwendaghia.nl. Meedoen kost 25 euro, inclusief diner en twee consumpties.

Aan alle deelneemsters van deze vrouwendag wordt gevraagd een cadeautje mee te brengen van rond de 2,50 euro. Deze presentjes worden later uitgedeeld via de Voedselbank en Vluchtelingenwerk.

Meer berichten