Er waren wel kansen, maar het lukten beide ploegen niet om te scoren op sportpark Schildman.(FOTO: www.phsfoto.nl)
Er waren wel kansen, maar het lukten beide ploegen niet om te scoren op sportpark Schildman.(FOTO: www.phsfoto.nl)

Goed spelend ASWH vergeet te scoren

ASWH kan terugkijken op een goede wedstrijd tegen VVOG afgelopen weekend. De Ambachters vergaten op het eigen sportpark Schildman echter één ding, namelijk het maken van een doelpunt. Daardoor eindigde de wedstrijd tegen de ploeg uit Harderwijk in een 0-0 eindstand.

H.I.Ambacht - De ploeg van trainer Jack van den Berg was eigenlijk heel de wedstrijd in de aanval. Vooral in de eerste helft kwam VVOG niet van de eigen helft af en dat had niet alleen met de gekozen tactiek te maken, maar zeker ook met de druk die ASWH uitoefende. De thuisploeg kon de hechte verdedigingsmuur van de Harderwijkers echter niet slopen en was in de afronding net niet secuur genoeg. Daardoor moest ASWH voor de vijfde keer dit seizoen genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Op de ranglijst zakte ASWH een plekje naar de tiende plaats.
Al vlot in de wedstrijd greep ASWH het initiatief. Enerzijds bood VVOG de thuisploeg die gelegenheid, omdat de Harderwijkers overduidelijk niet met aanvallende intenties naar sportpark Schildman waren afgereisd. Aan de andere kant was het ook gewoon de verdienste van ASWH, dat afdwong dat VVOG nauwelijks in het spel voor kwam. In de openingsfase kregen de Ambachters ook de kans om op voorsprong te komen. De goed gelanceerde aanvoerder Jesper van den Bosch zag zijn poging echter door doelman Frans Koornberg uit de hoek gestompt worden en even later mikte Van den Bosch net te hoog na goed voorbereidend werk van Peter de Lange.
Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks, al probeerde VVOG nu wel iets verder naar voren te spelen. Het overwicht bleef echter voor ASWH, zonder dat de Ambachters daardoor heel grote kansen creëerden. De beste was voor Peter de Lange na een goede actie van Kyle Doesburg. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DVS'33 op het programma.

Meer berichten