Mels van Driel heeft geen plannen om ASWH te gaan verlaten.
Mels van Driel heeft geen plannen om ASWH te gaan verlaten.

'Ik een meubelstuk? Niks mis mee!'

Mels van Driel is bezig aan zijn zevende seizoen als speler van ASWH 1. Daarmee is hij van de huidige selectie de speler met de meeste dienstjaren."Als mensen me willen betitelen als een meubelstuk, mogen ze dat van mij, ha ha! Niks mis mee toch?!"

H.I.Ambacht - "Ik ben destijds na een elf jaar lange profloopbaan door Rob Slotboom naar ASWH gehaald", duikt Van Driel (34) in zijn geschiedenis. Dat bleek voor zowel de club als mij een goede zet. Ik ben altijd tevreden geweest met ASWH en ben dat nog. Bovendien ken ik hier inmiddels veel mensen met wie ik een prettig contact heb. Da's altijd fijn, maar ik besef ook dat je uiteindelijk wordt afgerekend op je prestaties tussen de lijnen. Als je niet presteert kun je nog zo'n aardige vent zijn, dan is het wél over. En zo hoort het ook."

In de voorbije zeven jaar was er slechts één fase waarin Van Driel niet in het plaatje van de trainer paste. "Dat was in de periode waarin Michel Langerak hier coach was", vertelt de oud-prof. "Dat seizoen speelde ik minder vaak dan normaal. Toen Jack van den Berg hoofdtrainer werd keerde ik terug als vaste waarde. Voetballen gaat me nog altijd prima af. Ik merk eigenlijk ook niet dat ik als sportman op leeftijd begin te komen. Ik ben fit, mis geen training en speel elke week. Het enige verschil met vroeger is dat ik nu op zaterdagavond graag even thuis de bank op kruip. Om op zondagochtend te mogen constateren dat ik weer klaar ben voor nieuwe krachtsinspanningen. Mijn vader en moeder hebben er kennelijk ooit samen voor gezorgd dat ik een sterk lichaam heb. Da's iets om dankbaar voor te zijn."

De prestatie van ASWH deze competitie houden vooralsnog niet over. "Na onze promotie van anderhalf jaar geleden konden vrijuit voetballen in de derde divisie", zegt Van Driel. "Inmiddels is de situatie veranderd. Tegenstanders stellen zich op ons in. Dat is lastiger voetballen. Daar komt bij dat we dit seizoen te veel gelijke spelen hebben geoogst. De titel is uit zicht, maar een periodetitel moet nog wel haalbaar zijn. Daar gaan we voor."

Meer berichten