Kringloop Habbekrats schenkt € 3.000 aan inloophuis voor aanschaf van oven.
Kringloop Habbekrats schenkt € 3.000 aan inloophuis voor aanschaf van oven.

Nieuwe oven dankzij Kringloop Habbekrats

Inloophuis De Hoop aan de Spuiweg in Dordrecht werd opnieuw verrast door kringloop Habbekrats.

H.I.Ambacht - Onlangs heeft kringloop Habbekrats al kerstpakketten geschonken aan bezoekers van inloophuis De Hoop te Dordrecht. Toen het bestuur van kringloop Habbekrats via de beheerder van het inloophuis hoorde dat hun oven vervangen moest worden werd er besloten om nog een schenking van ruim 3000 euro te doen, zodat er een nieuwe professionele oven met accessoires kon worden aangeschaft. Deze oven wordt gebruikt om de bezoekers van de inloop van een warme maaltijd te kunnen voorzien. Voor een groot aantal van de bezoekers is dit de enige warme maaltijd die ze die week krijgen. Het streven van de vrijwilligers van de inloop is dan ook om iedere week minimaal 1 keer een warme maaltijd aan te kunnen bieden.

Woensdag 17 januari 2018 is er voor het eerst dit jaar weer een warme maaltijd bereid. De vrijwilligers in de keuken waren dan ook erg blij met de nieuwe oven. Esther Stoop en Tiny Verveer waren, namens kringloop Habbekrats, die ochtend aanwezig om te zien hoe er met plezier gebruik werd gemaakt van de geschonken oven. Er wordt op zo'n dag voor ongeveer 100 tot 120 bezoekers een maaltijd klaar gemaakt.

Het Inloophuis De Hoop is een plek voor dak- en thuislozen, mensen aan de rand van de samenleving en mensen die op welke wijze dan ook op zoek zijn naar hulp. Per dag weten zo'n 85 tot 120 mensen de weg naar het Inloophuis te vinden waar men terecht kan voor een goed gesprek, kop koffie, douchen, eten, kleding, haar knippen, kleding wassen en hulp bij administratieve zaken en ondersteuning bij het vinden van verdere professionele hulp.

De kringloopwinkel is gevestigd in Ambacht aan het Tasveld 11. U kunt hier iedere dinsdag terecht, 's morgens van 09.00 tot 12.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur.

Meer berichten