Tomas van Houten, aanvoerder van Vollido Heren 1.
Tomas van Houten, aanvoerder van Vollido Heren 1. (Foto: Rinie Boon)

Tomas van Houten: echte liefhebber

Handhaven in de Promotieklasse; dat is ook dit seizoen het doel voor Vollido Heren 1. Passer-loper Tomas van Houten is optimistisch over de afloop. "We staan nu vierde van onderen. Die positie moeten we zeker kunnen vasthouden."

H.I.Ambacht - Van Houten is een typische Vollido-volleyballer: voortgekomen uit de eigen jeugdopleiding, liefhebber pur sang én clubman. "Bij deze vereniging voel ik me thuis", zegt hij. "Ik heb in mijn jeugdtijd de mogelijkheid gehad om het bij een grotere club te proberen, maar ben daar niet op in gegaan. Ik zou dan meer moeten trainen en wellicht het plezier in mijn sport verliezen. Ik koos voor het 'eigene' van Volliedo én voor het gemak: ik hoef per slot van rekening maar vijf minuten te fietsen naar onze sporthal."

De Heren 1-selectie waar Van Houten (21) deel van uitmaakt is vooral jong. "Veel spelers moeten nog twintig worden", weet de derdejaars student Bedrijfskunde. "Daarnaast spelen er jongens van rond de 20 en twee routiniers, onder wie 40-plusser Henk Akkerman, een man die samen met zijn vrouw veel voor onze club doet. Vanwege de vele jonge spelers in onze ploeg presteren we wisselvallig. Dat zag je vooral terug in de eerste maanden van het seizoen. We waren zoekende naar vastigheid. Logisch omdat we afgelopen zomer afscheid hadden genomen van een aantal spelers en er nieuwe moesten worden ingepast. Je hebt dan simpelweg tijd nodig om aan elkaar te wennen en elkaars specifieke kwaliteiten te leren ontdekken. Inmiddels zie je meer vastigheid ontstaan. Ik verwacht dan ook dat we - net als vorig seizoen- in de tweede competitiehelft meer punten gaan pakken dan in deel één." Tomas van Houten hoopt dat Vollido op niet al te lange termijn weer kan meestrijden om de prijzen. "We hebben een paar jaar geleden in de derde divisie gespeeld. Het zou mooi zijn als we op dat niveau kunnen terugkeren. De huidige selectie heeft zeker potentie, alleen is het altijd weer de vraag of je als relatief kleine volleybalvereniging je beste spelers binnenboord kunt houden. Afwachten dus."

Meer berichten