Theaterhuis Drechtsteden verhuist

Stichting Theaterhuis Drechtsteden heeft een eigen onderkomen, in de Balistraat 1 in Zwijndrecht. Vrijdag 12 januari vindt de officiële opening plaats, vanaf 17.00 uur.

Zwijndrecht - De stichting had al langer de wens om een eigen locatie te hebben, vertelt Dymphna Sturrus over de nieuwe stap die gemaakt wordt met het Theaterhuis. "Voorheen huurden we een ruimte bij cultureel centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht, maar wij konden daar niet uitbreiden, terwijl we dat wel wilden. De gemeente Zwijndrecht wees ons vervolgens het onderkomen in de Balistraat in Zwijndrecht aan, in de oude Dolfijnschool. Daar huren we nu meerdere ruimtes. We zijn er erg blij mee!"
Vanaf nu kan de stichting een uitgebreider rooster voor jong en oud bieden op het gebied van theater, muziek, dans en beeldende vorming. Kortom: een totaalconcept voor kunst en cultuur, zegt Dymphna. "Ons aanbod is met de nieuwe locatie veel groter geworden. Voorheen hadden we 'slechts' lessen die een combinatie vormden van spel, zang en dans voor met name kinderen. Maar nu hebben we diverse soorten dans en theaterlessen maar ook allerlei creatieve en muzieklessen. Er is een uitbreiding met peuterpret (dans, spel, gym en ouder en kind), algehele muzikale vorming en gitaarlessen. Voor volwassenen lessen is er Barrédanceworkout, Theaterproject, body en mind, bootcamp en dance around the world. Maar ook theaterles voor volwassenen met een verstandelijke beperking zit in ons aanbod."
Wat dat precies inhoudt, kunnen belangstellenden 12 januari met eigen ogen komen bekijken, want dan wordt een soort open dag gehouden waarbij mensen vragen kunnen stellen en rondleidingen kunnen volgen door het nieuwe onderkomen. Al met al is de hoop en de verwachting dat een nog grotere doelgroep bereikt wordt.
Dymphna: "We merkten dat veel ouders zoeken naar iets voor hun kinderen op het gebied van theater en cultuur. Ze wijken veelal uit naar andere plaatsen in de omgeving omdat daar simpelweg meer aanbod is en het makkelijker te vinden is. We hebben een lage drempel en een maatschappelijke functie. We hebben nu een echt eigen gezicht met deze nieuwe locatie. Voorheen, in Cascade, was het bijvoorbeeld niet heel duidelijk dat we ook een – weliswaar klein – aanbod voor volwassenen hadden. Nu is het duidelijk dat mensen voor van alles op het gebied van kunst, cultuur en beeldende kunst bij ons terecht kunnen. Daarnaast willen we ook wijkactiviteiten gaan organiseren." Meer informatie over het Theaterhuis is te vinden op de website.

www.theaterhuis.com

Meer berichten