DVS is ook met de gemeente in gesprek over de vervangen van het natuurgrasveld voor een kunstgrasveld.
DVS is ook met de gemeente in gesprek over de vervangen van het natuurgrasveld voor een kunstgrasveld.

Geduld DVS'69 zwaar beproefd

Het gaat korfbalvereniging DVS'69 in vrijwel alle opzichten voor de wind. Slechts de uitgestelde aanleg van een nieuw kunstgrasveld vormt een smetje, vindt voorzitter Ellen van Alphen.

H.I.Ambacht - "We hadden van de gemeente de toezegging dat de vervanging van het veld in de winterstop zou plaatsvinden, maar dat besluit draaide men kort voor de kerst terug omdat men er niet uit kwam met de aannemer. Als vereniging vinden we dat erg vervelend en eerlijk gezegd ook een beetje flauw. We hebben al in 2016 aangegeven dat het veld aan vervanging toe was en hadden het idee dat we er compleet uit waren. Het zal er nu op uitdraaien dat het project komende zomer ter hand wordt genomen. Onze teleurstelling zit hem zeker ook in het feit dat we allerlei activiteiten in de planning hadden staan rondom de opening. Die moeten we nu uitstellen of zelfs cancelen. Jammer. Maar goed, we hebben wél de keiharde toezegging dat het veld er komt. Daarnaast zijn we met de gemeente in gesprek over het vervangen van ons natuurgrasveld door kunstgras. Omdat de bond ons voorschrijft om met kleinere veldafmetingen te gaan werken, kunnen we op die locatie straks meer velden maken. Dat is prettig, zeker ook omdat DVS'69 al een tijdje groeiende is."

Dat laatste zien we ook in de resultaten van het eerste team. Gold DVS'69 nog niet zo lang geleden als een niet al te serieus te nemen factor in 'korfballand', heden ten dage blazen de Ambachters hun partijtje mee in de eerste klasse van de zaalcompetitie. Op het veld degradeerden de Ambachters naar de tweede klasse. "We hebben goede hoop dat we ons in de zaalcompetitie gaan handhaven", zegt Ellen van Alphen. "Op het veld liggen er nog kansen om te promoveren. We zijn in ieder geval blij dat we na die zeven mooie en succesvolle jaren met trainer Chris Beuk in de persoon van Tony van der Linden een prima opvolger in huis hebben. Een nieuw geluid is voor de spelers ook wel weer eens verfrissend. De samenwerking tussen hem en de groep verloopt uitstekend."

Ellen van Alphen werd vier jaar geleden voorzitter van DVS'69. Voor die tijd had ze ondermeer zitting in de Technische Commissie van haar club. "Eerlijk gezegd vond ik die laatste taak een stuk pittiger", glimlacht ze. Vrijwilligerswerk bij DVS doet Van Alphen alweer zo'n twintig jaar. "Ik kwam binnen als ouder van een korfballende dochter en rolde vanzelf in het verenigingsleven. Inmiddels spelen vier van mijn kinderen bij DVS."

Meer berichten