Jeremy Hensen zoekt de aanval namens IFC-zaterdag
Jeremy Hensen zoekt de aanval namens IFC-zaterdag (Foto: Rinie Boon)

Nipte voldoendes 'Ambachtclubs'

Liefhebbers van sportieve successen en periodetitels zijn dit seizoen nog niet echt verwend door de voetbalclubs uit Hendrik-Ido-ambacht. Qua resultaten presteren zowel ASWH als IFC-zaterdag en zondag behoorlijk ondermaats. Tijd voor een tussenrapport.

H.I.Ambacht - De voorbije herfst daalde de gevoelstemperatuur bij ASWH tot onder het vriespunt door tegenvallende resultaten en de 14e plaats in de Derde Divisie. Niet bepaald een klassering waar ze op sportpark Schildman op gerekend hadden voor aanvang van dit seizoen. Het pleitte voor trainer Jack van den Berg en zijn selectie dat ze niet in paniek raakten. De ervaren coach hield het vertrouwen, straalde dat ook uit en legde wat nieuwe accenten in de speelwijze. Dat alles bij elkaar heeft ertoe geleid dat ASWH de winterstop is ingegaan op de 9e plaats. Nog steeds geen verheffende notering, dat is waar. Toch verwachten wij - op basis van het prima veldspel- dat de Ambachters zich nog gaan melden in de bovenste regionen. Ook een periodetitel achten we haalbaar. Rapportcijfer: 6,0.

IFC-zondag bevindt zich in een soortgelijke situatie als de grote buurman ASWH. De stand op de ranglijst oogt niet erg florissant (12e in een veld van 16 clubs) naar het elftal speelt alleraardigst voetbal en heeft mogelijkheden om zijn positie na de winterstop aanmerkelijk te verbeteren. Want ook in de Hoofdklasse B zijn de verschillen tussen subtop en degradatiezone klein. Een paar overwinningen achter elkaar en IFC doet zomaar weer mee in de subtop. De afstand tot de nummer 3 (Halsteren) bedraagt bijvoorbeeld slechts zeven punten. Het is dan wél zaak om snel te beginnen met de inhaalrace. Rapportcijfer: 5,5. IFC-zaterdag startte het seizoen beroerd, maar heeft zich gaandeweg de rit redelijk hersteld. Curieus genoeg blijft de schade voor de nummer 6 uit 3C nog redelijk binnen de perken. De achterstand op koploper EBOH is slechts zes punten. Nu trainer Virgil Breetveld het juiste systeem heeft gevonden verwachten we een opmars op de ranglijst. Rapportcijfer: 6,0.

Meer berichten