Ook rond de feestdagen konden de ouderen gezellig samen tafelen in Cascade.
Ook rond de feestdagen konden de ouderen gezellig samen tafelen in Cascade.

Samen eten is gezelliger dan alleen

Al enige tijd kunnen mensen om de week op vrijdagmiddag meedoen aan Samen aan Tafel in Sophiastaete. Ook organiseren vrijwilligers van Pastoraal Centrum De Ark maandelijks op donderdagmiddag in Cascade Straks aan Tafel.

H.I.Ambacht - De maaltijden zijn uitdrukkelijk bedoeld voor iedereen die zich wel eens alleen voelt en gezelligheid vindt in gezamenlijk eten. De maaltijden zijn enige jaren geleden begonnen in Sophiastaete voor iedereen, ook als men niet in het wooncomplex woont. De belangstelling hiervoor is zo groot dat Sophiastaete bijna op iedere eet-avond helemaal vol zit. Sinds enige maanden is er daarom nu ook een maandelijkse maaltijd in Cascade. Daar kunnen vanaf 1 januari ook cliënten van Yulius mee-eten met een GGZ-indicatie, zoals een burn-out. Ton Rosier van De Ark vertelt hoe vanuit de kerk het initiatief voor de maaltijden is ontstaan. "We willen een open kerkelijke gemeente zijn. We zitten op de rand van een nieuwbouwwijk met relatief veel ouderen en mensen die eenzaam zijn. Wij willen als kerkelijke gemeente iets voor elkaar organiseren. Zo is het idee gegroeid om met vrijwilligers van De Ark maaltijden te serveren. Mensen hebben immers behoefte aan contact en gesprekken. Dat geldt voor ouderen maar ook voor mensen met een beperking". Nadat in de beginperiode de Blije Borgh voor de maaltijden zorgde, komt nu een cateraar de maaltijden brengen, waarbij een team van vrijwilligers vanuit De Ark deze serveert.
De kok zorgt voor gezonde, verse maaltijden van seizoensgebonden producten. Ook wordt gelet op het zout- en vetgehalte. "Ik kom hier graag regelmatig eten om de gezelligheid en het praatje met anderen. Thuis maak je maar een prakje", zegt een van de bezoeksters. Het groepje dames aan een van de tafeltjes is blij met de maaltijden. "De mensen spannen zich erg in om het ons naar de zin te maken. Het is voor ons een uitje". Rosier: "De mensen komen van her en der en mogen gerust hun buurvrouw meenemen. De enige voorwaarde is dat men zich van te voren aanmeldt".
De maaltijden worden in Cascade geserveerd op iedere 1e donderdag van de maand, in Sophiastaete iedere 2e en 4e vrijdag van de maand. De prijs is 9,95 euro, voor drie gangen, inclusief koffie/thee. Gasten zijn vanaf 16:30 uur welkom. Men moet zich tevoren aanmelden bij Henny Rosier via telefoon 06-15484558. De maaltijd duurt tot ca. 19.00 uur. De bus van de Blije Borgh kan voor vervoer zorgen voor 2,50 euro retour.

Meer berichten