Van links naar rechts: Marcel van Daalhuizen, Nigel Schat, Tommie Christiaan en Sebastiaan Brouwer.
Van links naar rechts: Marcel van Daalhuizen, Nigel Schat, Tommie Christiaan en Sebastiaan Brouwer.

Supermarkteigenaar schrijft hits

De populaire zanger en musicalster Tommie Christiaan staat op dit moment in de hitlijsten met twee nummers. 'Alles wat ik voor me zag' en de kerstsingle 'Ik kom nu naar huis'. Minder bekend is dat beide nummers zijn geschreven door de Ambachtse supermarkteigenaar Marcel van Daalhuizen, samen met Sebastiaan Brouwer van de Subb-Bas Music Group uit Zwijndrecht.

H.I.Ambacht/Zwijndrecht - Marcel van Daalhuizen is al sinds zijn jeugd dol op muziek en ritmes en drums. Het liefst was hij in zijn jeugd verder gegaan in de muziek maar dat leek zijn ouders een te onzeker bestaan. En zo werd Marcel uiteindelijk supermarkteigenaar. Zijn oude passie is hij echter nooit vergeten en zes jaar geleden kreeg hij vijf drumlessen cadeau op de Ambachtse Muziekschool. Zijn drumleraar bleek Sebastiaan Brouwer te zijn, een jongen die eerder bij Van Daalhuizen in de winkel hielp om vakken te vullen. Het klikte muzikaal tussen de twee. Toen wat later voor een personeelsfeest een lied moest worden opgenomen van de 'Jumbo-band' gebeurde dat vanzelfsprekend in de door Sebastiaan Brouwer opgezette muziekstudio in Zwijndrecht. Het liedje sloeg aan en werd zelfs gedraaid op Radio Rijnmond. "Vanaf dat moment kwam van het een het ander", vertelt Van Daalhuizen. Zijn vroegere buurjongen Def Rhymz bracht hem in contact met Dean Saunders en zo speelde Marcel mee op diens videoclip van het kerstnummer 'Let it snow'. Via Saunders leerde Marcel de zangeres Rafaëla kennen. "Samen met haar heb ik vorig jaar de tekst voor het kerstnummer 'Voor jou' geschreven. Sebastiaan Brouwer tekende voor de muziek en het nummer werd in zijn studio opgenomen. En nu is er dus het nummer met Tommie Christiaan".

"Alle liedjes ontstaan altijd samen met Sebastiaan Brouwer", zegt Van Daalhuizen. "Hij maakt de muziek en ik schrijf een deel van de tekst. De drumgedeelten spelen hij en ik samen. Zo maken we een opzet en uiteindelijk halen we er een zanger of zangeres bij. Doordat die ook zijn of haar inbreng heeft, wordt het liedje echt van die artiest. Tommie Christiaan komt uit de musicalwereld. Hij wilde graag een nummer maken over zijn dochter. Dat werd 'Alles wat ik voor mij zag'. Nu is het kerstnummer 'Ik kom naar huis' dat op dezelfde manier samen met Sebastiaan en met Tommie zelf is gemaakt". Ook dit nummer is opgenomen in de studio van Sebastiaan Brouwer. Vermeldenswaard is dat alle meewerkende muzikanten uit de regio komen.

Beide nummers van Tommie Christiaan worden inmiddels regelmatig gedraaid op de grote radiozenders. Ook heeft hij de singles afgelopen weken gezongen bij RTL 5 uur live, Tijd voor Max en ZAP live.

Meer berichten