Kyle Doesburg: simpelweg gelukkig bij ASWH.
Kyle Doesburg: simpelweg gelukkig bij ASWH. (Foto: Rinie Boon)

Doesburg: stijgende lijn doortrekken

Met zeven goals en vier assists leverde Kyle Doesburg tot dusverre een behoorlijk aandeel aan de aanval van ASWH. "Het gaat aardig, maar het kan nog beter", zegt de 28-jarige Zeeuw.

H.I.Ambacht - Doesburg stapte deze zomer over van Hoek naar ASWH. "Na vijf jaar in Zeeuws-Vlaanderen gevoetbald te hebben was ik toe aan iets nieuws", vertelt hij. "Ik had contact met iemand die me in gesprek bracht met vv Capelle, maar kort voordat die bespreking plaats zou vinden, belde ASWH. Ik was er snel uit met de club. Capelle heb ik vervolgens afgezegd."

In Hendrik-Ido-Ambacht veroverde Kyle Doesburg binnen de kortste keren een basisplaats. "Het duurde niet lang voor ik geacclimatiseerd was", zegt hij. "Ik voelde me meteen op mijn gemak in deze spelersgroep. Jammer alleen dat de resultaten tot dusverre niet echt tot we verbeelding spreken. We gingen voor een plek in de subtop van de derde divisie, maar vinden onszelf halverwege de competitie in de lagere regionen terug. Aan het voetbal dat we op de mat leggen ligt het niet. We spelen best goed. Probleem is alleen dat we vaak slap beginnen en daardoor snel tegen tegentreffers aanlopen. En probeer dat maar eens om te buigen tegen teams die zich meteen ingraven."

Kyle Doesburg, in het dagelijks leven docent Economie op een scholengemeenschap in zijn woonplaats Goes, verwacht dat ASWH na de winterstop veel verloren terrein zal gaan goedmaken. We moeten aansluiting zien te vinden bij de subtop. Ik zie de laatste weken al een stijgende lijn in de resultaten. In de winterstop moeten we een nieuwe basis vinden voor de rest van het seizoen. Dat gaan we in ieder geval doen in een prettige ambiance, want we reizen voor een vijfdaags trainingskamp af naar Torremolinos. Ook ik wil daar weer nieuwe stappen vooruit zetten. Ik weet dat ik nog beter kan en leer nog steeds nieuwe dingen, zeker ook op tactisch gebied. Dat is het geluk van weken met een trainer als Jack van den Berg, want die man ziet het spelletje écht goed."

Meer berichten