Niet staken, maar bewegen

Dinsdag 12 december staakten veel leerkrachten, maar niet die van christelijk integraal kindcentrum De Meander van PIT kinderopvang & onderwijs.

H.I.Ambacht - Bij de Meander vinden ze staken deze keer niet het geëigende middel om de eisen van het PO-front voor werkdrukverlaging en salarisverbetering kracht bij te zetten, maar ondersteunen deze wel. Daarom hebben ze een Health Event georganiseerd onder het motto 'De druk moet van de ketel.' "We doen altijd al veel aan bewegen, maar willen vandaag met deze ludieke actie aandacht vragen voor de druk in het onderwijs die zowel de kinderen als de leerkrachten ervaren. Door het werk van de leerkracht meer te waarderen, de werkdruk bij de leerkracht te verlagen en meer handen in het onderwijs in te zetten, kunnen we in samenwerking met ouders ervoor zorgen dat kinderen zich sociaal, motorisch en cognitief op een natuurlijke wijze beter kunnen ontwikkelen," aldus Caroline Scheurwater, directeur onderwijs van christelijk ikc De Meander.
Alle kinderen en leerkrachten begonnen hun dag met een crossfittraining die werd verzorgd door pedagogisch medewerkers van de buitenschoolse opvang en door ouders die sportinstructeur/eigenaar zijn van een sportschool. Vervolgens kregen de kinderen gewoon les die elke drie kwartier werd afgewisseld met een beweegactiviteit. In de pauze deden alle kinderen en leerkrachten mee aan de bootcamp. Aan het einde van de 'schooldag' gingen de kinderen, leerkrachten en pedagogisch medewerkers van de bso samen nog een rondje joggen rond het kindcentrum.

Meer berichten