Virgil Breetveld blijft aan als trainer bij IFC.
Virgil Breetveld blijft aan als trainer bij IFC.

'Ik wil graag verder bouwen aan IFC'

Virgil Breetveld is ook de komende twee seizoenen trainer van IFC-zaterdag en Zondag 1. "We zijn tot de conclusie gekomen dat we graag verder bouwen aan deze club."

H.I.Ambacht - Breetveld, bezig aan zijn eerste jaar in Hendrik-Ido-Ambacht, heeft de voorbije maanden benut om te inventariseren wat zijn teams nodig hebben om goed te presteren én om de door hem wenselijk geachte aanvallende speelwijze te laten landen. Bij de zaterdagtak bleek dat een lastiger opdracht dan was voorzien. "In de voorbereiding liep het op rolletjes, maar daarna ontstond een terugval", vertelt hij. "Je voelde dat niet alle spelers volledig open stonden voor veranderingen of begonnen te twijfelen. Dus schakelden we even terug. Om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat we tóch meer het initiatief moeten nemen in wedstrijden, verder naar voren moeten voetballen. Die stap is nu gezet en dat zie je terug op het veld en in de resultaten."

Waar IFC-zaterdag in de middenmoot van de derde klasse C vertoeft, bivakkeert de zondag-elite van IFC in de Hoofdklasse in het rechterrijtje. "We hebben zeker tien punten onnodig verspeeld", stelt Virgil Breetveld vast. "Een bizar groot aantal verliespunten, zeker als je ze relateert aan ons vaak uitstekende spel. Tegen EHC bijvoorbeeld kwamen we tot tien kansen, waarvan we in vier gevallen alleen voor de keeper stonden! Gemert speelden we finaal van de mat. Voor rust kwamen we op een schamele 1-0 voorsprong om na de pauze in een tijdsbestek van amper tien minuten op 1-3 achterstand te komen. Ook waren er twee duels bij waarin we een voordelige marge van twee goals verspeelden. Dat zijn keiharde lessen. Een ander probleem is dat we stootkracht missen. Ik had in het begin van het seizoen drie spitsen tot mijn beschikking. Nu precies nul! Maar goed, het is zoals het is. We laten ons niet ontmoedigen. En ik heb niet voor niets bijgetekend. Het wederzijdse vertrouwen is groot. We gaan hier met z'n allen iets moois neerzetten."

Meer berichten