Links Mariëtte Bloem (voorzitter van Het Kunsthuis) en rechts Wieneke Dijkstra (Philadelphia). (FOTO: Cees van Meerten/FotoExpressie)
Links Mariëtte Bloem (voorzitter van Het Kunsthuis) en rechts Wieneke Dijkstra (Philadelphia). (FOTO: Cees van Meerten/FotoExpressie)

Ondertekening intentie-overeenkomst

Afgelopen vrijdag is in Den Witte Haen een overeenkomst getekend tussen Het Kunsthuis Hendrik-Ido-Ambacht en Stichting Philadelphia.

H.I.Ambacht - In deze overeenkomst spreken de beide stichtingen uit dat zij willen samenwerken in het gezamenlijke streven om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven in de maatschappij en het beste uit zichzelf te halen. Hierbij is de intentie om verschillende vormen van dagbesteding te creëren op de toekomstige locatie van Stichting het Kunsthuis. Wieneke Dijkstra van Philadelphia: "We zijn blij met deze overeenkomst, het sluit mooi aan bij onze toekomstplannen."

Verbinding

Het Kunsthuis Hendrik-Ido-Ambacht is een sociaal kunstcentrum in oprichting. Een interactief centrum waar kunst voor verbinding zorgt. Het centrum zal uit verschillende onderdelen gaan bestaan, waarin de mens als persoon, ongeacht afkomst of beperking centraal staat. Denk hierbij aan werkateliers voor kunstenaars, workshopruimtes, een expositieruimte, een winkel voor kunstartikelen, kunstuitleen en een lunchroom. Mariëtte Bloem van Het Kunsthuis: "Met Philadelphia hebben we een partner die aansluit bij het gedachtegoed van Het Kunsthuis en waarmee we een mooie toekomst tegemoet gaan."

Meer berichten