Schenking Kringloop Habbekrats voor Nebo

Al enige tijd was er binnen woonzorgcentrum Nebo te Zwijndrecht de wens om een belevingstafel aan te schaffen, maar er was nog niet voldoende budget. Kringloop Habbekrats uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft onlangs ontbrekende bedrag van € 2.000 geschonken.

Zwijndrecht/H.I.Ambacht - Dinsdag 5 december brachten enkele medewerkers van Kringloop Habbekrats een bezoek aan woonzorgcentrum Nebo in Zwijndrecht om de belevingstafel in werking te zien. Zij vonden het fijn om te zien hoe mensen plezier hadden van deze tafel. Het gaat om een zogeheten "tovertafel" die allerlei vormen op tafel projecteert om daar vervolgens activiteit bij bewoners mee uit lokken. Er verschijnen dan bijvoorbeeld zeepbellen op tafel, en wanneer een bewoner deze aanraakt spat hij uiteen en hoort men ook het bijbehorende geluid. Of er dwarrelen allemaal bladeren naar beneden op tafel en die kunnen dan met de handen op een hoop geveegd worden. Ook verschijnen er gedeeltes van spreekwoorden die dan kunnen worden aangevuld. Met name ouderen die weinig meer ondernemen en daardoor ook niet zoveel meer in beweging komen worden met dit apparaat gestimuleerd. Ook kwetsbare en inactieve ouderen reageren wanneer het apparaat aan staat, terwijl ze voorheen soms meer afwezig waren. Het apparaat is op meerdere afdelingen te gebruiken, want het wordt boven een gewone tafel van formaat gehangen. Er is dan ook op verschillende afdelingen een beugel gemonteerd, waardoor het apparaat eenvoudig kan rouleren. Op deze manier heeft Kringloop Habbekrats ook lokaal weer een steentje bijgedragen aan het welzijn van ouderen.

Kringloop Habbekrats is gevestigd aan Het Tasveld 11 in H.I.Ambacht en is iedere dinsdag geopend, 's morgens van 9.00-12.00 uur en 's avonds van 19.00-21.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen: Esther 06-42326464 of Mariska 06-26120949.

Meer berichten