Vocal Heart repeteert onder leiding van zangcoach Judith Ellis.
Vocal Heart repeteert onder leiding van zangcoach Judith Ellis.

Eerste kerstconcert van Vocalheart

"Laughter is the music of the soul" is het motto van popgroep Vocalheart. Het is even simpel als veelzeggend: De leden hebben vooral plezier in het samen zingen. Tegelijkertijd werkt het koor samen met zangcoach Judith Ellis aan zijn muzikale ontwikkeling. Hoe het 6,5 jaar bestaande koor klinkt is te horen tijdens het kerstconcert op 10 december in Cascade.

H.I.Ambacht - Vocalheart is een uit zo'n dertig vrouwen bestaand koor, dat sinds vorig jaar als een officieel popkoor staat ingeschreven. "We willen een niet te groot koor zijn van mensen die met elkaar de ervaring willen delen van muziek maken", leggen de bestuursleden Marina Leuvekamp en Sabine Lindeman uit. Ze vertellen dat het koor met zijn repertoire van populaire nummers van diverse genres als musical, gospel en popmuziek dit jaar heeft mee gedaan aan Parkpop, een zomerconcert heeft gegeven in Cascade en heeft opgetreden in Landvast In Alblasserdam. "Het is nu tijd voor een eerste echte Kerstconcert met veel aandacht voor de aankleding van het koor en de belichting", lichten ze toe. Het concert is in twee delen gesplitst, waarbij voor de pauze de klassieke kerstliederen klinken en er na de pauze ruimte is voor de meer populaire kerstsongs. Tijdens het concert is er een gastoptreden van het Vocale Kwartet Switch. Koor en kwartet worden op een echte vleugel begeleid door Herman van Rooijen. Bij het concert krijgt het publiek een mooi programmaboekje, zodat men bij een aantal nummers de teksten kan meezingen.

Kenmerk van het koor is volgens de bestuursleden dat alle leden inspraak hebben. "Gezelligheid en eenheid staat daarbij hoog in ons vaandel. Er wordt over alles overlegd en ieder mag zijn zegje zeggen. Daarbij hebben we wel het gezamenlijke doel om als koor steeds beter te klinken. Dat willen we bereiken zonder dat gedrevenheid en prestatiedwang het plezier in het samen zingen overschaduwen. We houden van een losse stijl van repeteren maar uiteindelijk willen we onze optredens wel graag mooi neerzetten. Onze zangcoach helpt daarbij. Zij geeft aanwijzingen, waarvan we veel leren."

Op de eigen losse en ontspannen manier heeft het koor ook ambities. Zo doet het koor mee aan de volgende Korenslag in Barendrecht en in juli 2018 opent het koor een muziekfestival in Dordrecht.
Iedereen die van zingen houdt en graag pop, gospel, close harmony en a capella zingt, of dat wil leren, is welkom. Het koor repeteert op maandagavond van 20.30 tot 22.00 uur in Cascade. Het kerstconcert in Cascade op zondagmiddag 10 december, begint om 14:00 uur. De zaal gaat een half uur eerder open. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via het contactformulier op www.vocalheart.nl.

Shopbox

Meer berichten