Drie specialisten genomineerd voor award

De genomineerden voor de TopASz Award (voorheen de Gastvrijheidsprijs) van het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn dit jaar drie medisch specialisten. In willekeurige volgorde zijn het gynaecoloog Sabina Rombout, dermatoloog Suzan Reeder en kno-arts Mark Friebel.

Regio - Eén van hen krijgt de prijs tijdens de nieuwsjaarsreceptie van het ziekenhuis op 8 januari uitgereikt uit handen van juryvoorzitter Aart-Jan Moerkerke, burgemeester van Papendrecht. De Cliëntenraad, de behartiger van patiëntenbelangen, looft de prijs jaarlijks uit voor een arts, zorgverlener of afdeling die zich in de ogen van patiënten echt heeft onderscheiden in gastvrijheid, dienstverlening en bejegening. De prijs van 5000 euro mag worden gebruikt om de gastvrijheid op de eigen afdeling of polikliniek nog verder te vergroten.

Vorig jaar won het hele team van de Longchirurgie de award. Dit jaar kwamen uit de voorrondes drie individuele artsen naar voren als uitblinkers. Enkele aanbevelingen waarmee de voordrachten werden onderbouwd, luidden als volgt. "Dr. Reeder is vriendelijk, geeft goede informatie, luistert en overlegt, teamwork, persoonlijk." Over kno-arts Friebel: "Toegankelijk, geeft goede begeleiding, begripvol, neemt de tijd, kundig, persoonlijk." En: "Dr. Rombout neemt de tijd en is bereid een extra stap te doen en buiten het protocol te kijken."

Meer berichten