Logo dekombinatie.nl


Foto: Jan Timmer

Pelikaan is er op vooruit gegaan

Ron Tempelaar is begonnen aan zijn zesde seizoen als hoofdtrainer van zaterdagtweedeklasser Pelikaan. Daarmee is hij de langst zittende hoofdtrainer van de regio.

Zwijndrecht - "Waarom zou je elders gaan kijken als je bij een vereniging werkt die je uitstekend bevalt?", stelt Tempelaar een welhaast retorische vraag. "Bij Pelikaan heb ik te maken met een spelersgroep waar rek in zit en met wie ik fijn werk. Daarnaast is de leiding van de club evenwichtig en rustig. Neem de voorbije twee seizoenen. Daarin hebben we niet bepaald denderende resultaten laten zien. Eerst degradeerden we uit de eerste klasse en de voorbije competitie sloten we af zonder een prijs. Niemand raakte in paniek. Geef de clubs niet de kost die dan kun trainer gaan vervangen! Bij Pelikaan kijkt men vooral naar hoé je als trainer werkt met je groep. Ze zien dat het goed zit. Zo zie ik het zelf ook, want anders was ik zelf ook wel zo slim om wat anders te gaan zoeken."

De voorbije competitiejaargang slaagde Pelikaan er niet in om potten te breken. "Dat was teleurstellend'", erkent Ron Tempelaar meteen. "We dachten een klasse lager kans te make op een nacompetitieplek of misschien wel meer, maar we grepen overal naast. Ik heb er in ieder geval van geleerd om nooit meer vooraf uitspraken te doen over klasseringen en dergelijke. Ik focus me vooral op mijn eigen team, op onze kwaliteiten en de manier waarop we willen voetballen. Pelikaan staat voor verzorgd en aanvallend spel. Dat is een positief gegeven. Vorig jaar echter 'combineerden' we die pluspunten met wisselvalligheid. Niet zo gek op zich met een ploeg waarin we flink wat jonge spelers hebben ingepast. Ook dit seizoen is Pelikaan vooral 'jeugdig'. Maar we hebben ons ook goed versterkt. Vorig seizoen hadden we problemen vanwege blessures van onze backs. Ik heb er nu twee jongens bij die uitstekend uit de voeten kunnen op die posities. Ook de komst van Bart van Muijen is geweldig. Als oud-prof is hij goud waard voor die jonge gasten én voor mij. Hij ziet het spel en is coachend sterk. Daardoor wint Pelikaan aan stabiliteit."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox